"YSK'ye laf atmanın, denetim kurumlarına laf atmanın hic kimseye faydası yok. Hepimiz gorevimizin başındayız. Her parti gorevinin başında, memurumuz, amirimiz, hakimimiz işin başında. Parti temsilcimiz işin başında. Dolayısıyla YSK'nin bırakın yanlış yapmasını, butun partilerle beraber cok şeffaf, cok doğru adımlarla bir secim yoneteceğini duşunuyorum" AK Parti Grup Başkanvekili Bulent Turan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun secim guvenliğiyle ilgili Yuksek Secim Kurulu (YSK) hakkındaki sozlerini eleştirdi.
Canakkale'nin Biga ilcesindeki ziyaretleri kapsamında Ziraat Odası Yonetim Kurulu uyeleri ve ureticilerle bir araya gelen Turan, bolgedeki zirai faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Turan, ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kılıcdaroğlu'nun bir televizyon programındaki "YSK'ye guvenmiyorum." ifadesini uzuntuyle takip ettiklerini soyledi.
YSK'nin koklu bir kurum olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti:
"YSK, 1950 yılında kurulmuş yaklaşık 75 yıllık cok kıymetli bir cumhuriyet kurumu. Bu kurumun kararları tabii ki tartışılabilir, eleştirilebilir ama 'guvenmiyorum' ifadesini secimlerde yenilmenin aslında bir itirafı olarak goruyorum. Şimdiden mazeret olarak goruyorum. YSK şeffaf olan mevzuatıyla calışmalarıyla tum partilerin icerisinde yer aldığı bir kurum. Sandık başında da İlce Secim Kurulunda da İl Secim Kurulunda da her kademede YSK'nin memuru gibi hakimi gibi 3 buyuk partinin, en cok oy alan partinin temsilcisi var. Hem CHP'nin hem İYİ Parti'nin hem AK Parti'nin hem ilcede hem ilde hem de YSK'de temsilcisi var. İtiraza acık konular, şeffaf işlemler herkesin bildiği bir gercek. Dunyaya ornek olan calışmanın yapıldığı bir sistem icerisinde yuruyoruz."
Bulent Turan, Denizli'de CHP'nin sandık gorevlileriyle ilgili yaşanan olayı hatırlattı.
Bu olayın basına yansıdığını dile getiren Turan, şoyle devam etti:
"CHP teşkilatı listelerini gec verdiği icin reddolmuş. Sen işini iyi yapmazsan YSK kararını verecek tabii ki. İşini iyi yapmayan partililerle işini yapmayan partililerle adım atıldığında boyle olur. Ancak Denizli'de CHP'nin temsilcisi olmamakla beraber hem MHP'nin hem İYİ Parti'nin hem AK Parti'nin zaten temsilcisi var. Şunu demek istiyorum: Dunyaya ornek, şeffaf, herkesin goreceği bir secim sistemini zaten yıllardan beri takip ediyoruz. Bu secimlerde butun partilerin katılımıyla temsilcilerin takibiyle hakim gozetiminde, cok farklı olmayan, her zamanki teamullerle usullerle yapılacak olan bir secim. YSK'ye laf atmanın, denetim kurumlarına laf atmanın hic kimseye faydası yok. Hepimiz gorevimizin başındayız. Her parti gorevinin başında, memurumuz, amirimiz, hakimimiz işin başında. Parti temsilcimiz işin başında. Dolayısıyla YSK'nin bırakın yanlış yapmasını, butun partilerle beraber cok şeffaf, cok doğru adımlarla bir secim yoneteceğini duşunuyorum."
Turan, 14 Mayıs'ta kim kazanırsa kazansın diğerlerinin de kazanacağı bir secim olması gerektiğini dile getirdi.

Bunun dunyanın sonu olmadığını vurgulayan Turan, sozlerini şoyle tamamladı:
"Polemik olur, siyasi kavga olur, tartışma olur ama savaşa gitmiyoruz. 85 milyonun kardeşliğine, omuz omuza olmasına halel getiren bir yaklaşım hicbirimizin gorevi olmaz. O yuzden secimler hangi partinin, hangi anlayışın kazanmasıyla sonuclanırsa sonuclansın bizim icin saygı duyacağımız, omuz vereceğimiz bir surectir. Şimdiden memleketimize, milletimize hayırlı olsun. Zaten bu millet vefa sahibidir. İrfan sahibidir, izan sahibidir. En doğru karar verecektir."