Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas guzergahında 31 Mayıs'ta sona erecek ucretsiz seferler icin yaklaşık 101 bin bilet tanımlandı- Yolculardan Zeliha Ozgu:- "Biletimi internet uzerinden ucretsiz aldım. Biletler cok hızlı tukendi ve cok yoğun talep var" - Acılışı 26 Nisan'da yapılan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda 31 Mayıs'a kadar gercekleştirilecek ucretsiz seferler icin tahsis edilen yaklaşık 101 bin biletin tamamı tukendi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından acılışı gercekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'a kadar seferlerin ucretsiz olduğunu acıkladığı Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda, Sivas ve Ankara arasında her gun saat 08.00, 13.00 ve 18.10'da karşılıklı ucer sefer duzenleniyor.
AA muhabirinin TCDD yetkililerinden edindiği bilgiye gore, Sivas-Yozgat-Kırıkkale-Ankara guzergahındaki tum illerde karşılıklı seferler icin yaklaşık 101 bin ucretsiz bilet tanımlandı.
Vatandaşların internetten ve gişelerden ulaşabildiği biletlerin tamamı rezerve edildi.
Ucretsiz seyahatten yararlanmak isteyen vatandaşlar, sefer saatlerinde garlarda yoğunluk oluşturuyor.
- "İnternet uzerinden ilk gun biletlerimizi almıştık"
Sivas'tan Ankara'ya yolculuk yapan Eyup Demirer, AA muhabirine, hızlı trenin Sivaslıların en buyuk hayallerinden birisi olduğunu soyledi.
Bu hayalin gercekleşmesini sağlayanlara teşekkur eden Demirer, "Hızlı trenle Ankara'ya ilk seyahatimi gercekleştireceğim. 31 Mayıs'a kadar yoğun bir talep olduğunu duyduk, internet uzerinden ilk gun biletlerimizi almıştık." dedi.
Bekir Guzel ise seferlere yoğun talep olduğu icin bilet bulamadığını belirtti.
- "12 saat yerine 2 saat yolculuk yapmak cok avantajlı"
Yolculardan Zeliha Ozgu de bilet bulduğu icin cok mutlu olduğunu dile getirdi.
Bu yolculuğu yapmayı cok istediğini vurgulayan Ozgu, "12 saat yerine 2 saat yolculuk yapmak cok avantajlı. Biletimi internet uzerinden ucretsiz aldım. Biletler cok hızlı tukendi ve cok yoğun bir talep var." şeklinde konuştu.
Berat Kesici de biletini hızlı trenin seferine başladığı ilk gun internet uzerinden aldığını anlatarak, "İstanbul'a gidecektim, seferler başlayınca Ankara'ya gitmeye karar verdim. Ankara'dan da İstanbul'a gececeğim." dedi.
Aslen Sivaslı olan ve Fransa'da yaşayan Lutfullah Dargın da gurur verici bu hizmeti hayata gecirenlere teşekkur etti.
- Hatta 49 tunel, 49 viyaduk bulunuyor
405 kilometre uzunluğundaki hatta Elmadağ, Kırıkkale, Yerkoy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak uzere 8 istasyon bulunuyor. Hat ile Ankara-Sivas arasında 12 saat olan demir yoluyla seyahat suresi 2 saate, Ankara-Yozgat kesiminde 1 saate indirildi.
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda 66 kilometre uzunluğunda 49 tunel, 27 kilometre uzunluğunda 49 viyaduk bulunuyor. Projenin en uzun tuneli 5 bin 125 metre ile Akdağmadeni bolgesinde, en uzun demir yolu viyaduğu de 2 bin 220 metre ile Cerikli-Kırıkkale'de inşa edildi.
Turkiye'nin en yuksek ayağa sahip demir yolu viyaduğu 89 metre yukseklikle Elmadağ'da yapıldı. Hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldı. 138 kilometre beton yol ile tunellerde ilk balastsız yol yani beton yol uygulaması gercekleştirildi.