Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Turk milletine soz veriyorum. İHA'lar, SİHA'lar konusunda Turkiye başarılıdır. Erdoğan'ın damadıymış, umurumda değil. Destekleyeceğim, destekleyeceğim, destekleyeceğim" dedi. Secim calışmaları kapsamında Balıkesir'e gelen İnce, Milli Kuvvetler Caddesi'nde esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı, fotoğraf cektirdi.
Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda halka hitap eden İnce, Turkiye'nin savunma sanayisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nu eleştiren İnce, şoyle konuştu:
"Kılıcdaroğlu, Amerikalılarla goruşmuş, İHA'lar ve SİHA'lara comak sokuyor. Bakın, Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa Meydanı'ndan Turk milletine soz veriyorum. İHA'lar, SİHA'lar konusunda Turkiye başarılıdır. Erdoğan'ın damadıymış, umurumda değil. Destekleyeceğim, destekleyeceğim, destekleyeceğim. Turkiye, Azerbaycan'a yardım etti. Bir CHP'li milletvekili cıktı, 'Ne işimiz var Azerbaycan'da?' dedi. Ben yine Balıkesir'den sesleniyorum. Beni cumhurbaşkanı secerseniz, Azerbaycan'a yardım edeceğiz. Beni cumhurbaşkanı secerseniz 'Mavi Vatan'ı savunacağım. Turk askerinin Libya'da olmasını onemsiyorum. Akdeniz'de gaz var, o gazdan pay almamız lazım. Ben CHP gibi duşunmuyorum. Libya tezkeresine 'evet' diyorum. Biz ucuncu yoluz, ne sağdan ne soldan, Ataturk'un yolundan."
Muharrem İnce, cumhurbaşkanı secilmesi halinde Turkiye'yi daha guclu bir ulke yapacağını ve ulkenin zenginleşeceğini sozlerine ekledi.
İnce, konuşmasının ardından partililerle Anafartalar Caddesi'nden Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli'nin onune yuruyerek halkı selamladı.