İstanbul Eyupsultan'da bir binanın istinat duvarı coktu. Olayın ardından cevrede yıkılma riski taşıdığı tespit edilen 5 bina tahliye edildi. Dun akşam saatlerinde, Eyupsultan İslambey Mahallesi'ndeki bir binanın istinat duvarı buyuk bir gurultuyle coktu.
Vatandaşların ihbarı uzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve zabıta ekipleri sevk edildi.
Mahalle sakinlerine buyuk korku yaşatan olayda olu ya da yaralı olmazken, gerekli calışmaların ardından duvarın coktuğu yerdeki riskli binalar tahliye edilerek muhurlendi.
"DEPREM GİBİ BİR AFET OLDU"
Coken istinat duvarının yanındaki evde yaşayan Mehmet Eker, "Dun gece deprem gibi bir afet oldu. AFAD geldi, zabıta, belediye, itfaiye geldi.
Akşamuzeriydi, namaz vaktiydi. Namazı bitirdim, başladı catırdamaya. Daha dunden yarılmaya başlamıştı. Gurultuyle gelen bir sesti. Olduğu gibi yıkıldı. Binanın her tarafı hasar aldı. Ekipler akşam kontrol etti ve buradaki bazı binaları tahliye ettiler, girilmesini yasakladılar, muhurlendi.
Ben 40 yıldır buradayım. Herkes binalarını muteahhide verirken ben vermedim. Mutevazı bir hayat yaşamaya calıştım. İlk yapıldığından itibaren duvara tahliye borular koymadılar. Duvar cok inceydi, kolon koymadılar. Bu fazla gitmez dedim" dedi.
Yıllardır beslediği tavukların da duvarla birlikte aşağıya duştuğunu soyleyen Eker, "Yan binada sanırım kimse yoktu. Son iki katta varlardı. Herhalde diğerleri bayram icin gitmişlerdi. Işıklar falan yanmıyordu.
Allah'tan bir can kaybı ya da yaralanma olmadı. Camlar, cerceveler hep iceri girdi. Duşen bloklar ezdi, kırdı. Tavuklarıma kumes yapmıştım, kumes de uctu aşağıya. Şu an tavuklar aşağıda, kurtarılmayı bekliyor. Şu anda mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerin bir an evvel gerekli calışmaları yapmaları gerekiyor. Biz bunu bekliyoruz" diye konuştu.