Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıcdaroğlu, HDP ile gizli goruşme iddialarına ilişkin "MİT onun emrinde. Bizim varsa, gizli kapaklı goruşmemiz varsa cıksın acıklasın. Goruştuysem, acık ve net derim. Yok oyle bir şey. Ulke icin ne yapacağını duşunmuyorlar da bizimle uğraşıyorlar. Gozunuz kor mu? Masanın altındaymış, şuradaymış, buradaymış. Her yurttaşın oyuna talibiz" dedi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Haberturk canlı yayınında soruları yanıtladı.
"NEYİ, NASIL, HANGİ ZAMAN DİLİMİNDE YAPACAĞIMIZ BELLİ"
Kılıcdaroğlu, şu acıklamaları yaptı:
* "Saha değişim istiyor. Hep birlikte calışıyoruz. Mitinglerin govde gosterisine donuşmesini doğru bulmam. Gercekten samimi olarak halkın karşısına cıkılacaksa, adaylar gelirler, beraber otururuz, soru sorarsanız cevapların, 'takdir milletindir' deriz, mesele biter. Bu tur toplantılara gelmeyen, eleştirilere tahammul edemem anlayış ile gelinemiyorsa bu doğru değil. Bir siyasetci en cok eleştiriye ihtiyac duyar. Eksiğimiz, hatamız olabilir. Bu tur eleştiriler gelecek ki, nerede eksiğimiz var, hatamız var gorelim ona gore karar alalım.
* (Anketler ne soyluyor?) Her Cumhurbaşkanı adayı, 85 milyon yurttaşın oyuna taliptir. Bu bazen ittifaklar şeklinde olur. Biz herkesin oyuna talibiz. Kim bize oy verirse mutlu oluruz. Bizim goruşumuz belli, bizim hukumet programımız da belli. Cumhur İttifakı'nın yok. Bizim, hangi konuda ne yapacağımız, hepsi Ortak Mutabakat Metni'nde var. Bu metni bir yıllık bir sure icinde ilmek ilmek dokuyarak hazırladık. Neyi, nasıl, hangi zaman diliminde yapacağımız belli.
"BU KADAR YORGUNLUĞUN MALİYETİ COK AĞIR OLDU"
* Artık Turkiye yeni bir surecin icine evrildi. Turkiye huzur istiyor. Bu kadar yorgunluğun maliyeti cok ağır oldu. Kişi başına gelir duştu, yoksulluk limitleri felaket. Aclık sınırı rakamları, asgari ucretin ustunde. Bu gercekler var. Bu gercekler varken, o mu seni destekledi, bu mu destek verecek. Evet, sandığa giden her yurttaştan oy istiyorum. Huzur istiyorsan, bereket istiyorsan, insanlar huzur icinde yaşasın istiyorsan; bize oy vereceksiniz. Bu kadar basit.
"GİZLİ KAPAKLI GORUŞMEMİZ VARSA CIKSIN ACIKLASIN"
* (HDP ile goruşme iddiaları) MİT onun emrinde. Bizim varsa, gizli kapaklı goruşmemiz varsa cıksın acıklasın. Devleti yoneten kişi bir sorumluluk ustlenir. Ben ustleniyorum. Goruştuysem, acık ve net derim, evet goruştuk. Yok oyle bir şey. Ne pazarlığı? Biz altı lider bir aradayız. Benim tek başına gidip pazarlık yapmak şansım var mı? Boyle akıl dışı bir politika olur mu? Biz beraber karar alıyoruz. Allah onlara akıl fikir versin. Ulke icin ne yapacağını duşunmuyorlar da bizimle uğraşıyorlar. Gozunuz kor mu? Masanın altındaymış, şuradaymış, buradaymış. Her yurttaşın oyuna talibiz.