Fatih'te iki grup arasındaki kavgayı ayırmak isteyen polisin havaya ateş acması sonucu evinden olayı izleyen kişi yaralandı. İstanbul Valiliğinden yapılan acıklamada, gece saatlerinde Şehremini Mahallesi'nde iki grup arasında cıkan kavgaya karışan şahısların, birbirlerine ve cevreye zarar verdikleri ihbarı uzerine olay yerine guvenlik gorevlilerinin sevk edildiği belirtildi.
Acıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kavgayı sona erdirmek uzere mudahale eden gorevliler tarafından havaya uyarı ateşi acılmış, bu sırada ikametinin penceresinden olayı izleyen mahalle sakinlerinden O.A, kurşun isabeti sonucunda yaralanmıştır. Alınan ilk bilgilere gore, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye sevki sağlanan vatandaşımızın hayati tehlikesinin bulunduğu anlaşılmıştır. Yapılan mudahale neticesinde, kavgaya karışan 8 şahıs yakalanarak gozaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."
- "Oğlumu kanlar icerisinde gordum"
Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi suren 26 yaşındaki yaralı Osman Ataman'ın babası Mehmet Ataman, hastane onunde basın mensuplarına yaptığı acıklamada, evli ve bir kız cocuğu bulunan oğlu ile aynı apartmanda oturduklarını soyledi.
Gurultu uzerine uyandığını ve olayı zili calan polislerden oğrendiğini anlatan Ataman,"Oğlumu kanlar icerisinde gordum. Dışarıdaki kavgayı seyrediyormuş. O arada polisler havaya sıkmış, mermi oğlumun kafasına giriyor. Polisler mermi kovanlarını topladı. Adli ekipler eve gelip mermi cekirdeğini poşete koyup goturdu." ifadelerini kullandı.
Oğlunun 4,5 saat suren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığını belirten Ataman, doktorların durumunun kritik olduğunu bildirdiğini kaydetti.
Olayın yaşandığı bolgede oturanlar da bolgedeki alkollu mekanlarda muşteriler arasında ve bazı zamanlarda da mahalle sakinleriyle yaşanan kavgalardan duydukları şikayeti dile getirdi.