Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu'na "300 milyar dolar" vaadi uzerinden tepki gosterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Nasıl oluyor da olmayan bir şeyi getiriyorsun?" diye sordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs secimlerine doğru en buyuk mitinglerinden birini bugun Başkent Millet Bahcesi'nde Ankara mitingine katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acıklamalarının satırbaşları şoyle:
100 binler geliyor. Sandığa yuruyor 100 binler. 14 Mayıs'ın mujdesini veriyorlar.
Her mucadelemizde yanımızda olan Ankaralılara şukranlarımı sunuyorum.
Ankara milletimizin hak, ozgurluk, kalkınma yolunda safını milli mucadeleden yana belledi.
"4 YILDA NE YAPTINIZ?"
Şimdi gelirken bir bilboard gordum. Ne diyor biliyor musunu? Ankara daha iyi bir hizmete layık diyor. İzmir'de de onu yazmış. İzmir'e iyi hizmete geliyoruz diyor. Ankara'da, İzmir'de, İstanbul'da 4 yılda ne yaptınız? Bunların 3 tane tanımı var. Cop, cukur, camur... İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman ben de İstanbul'u boyle tanıdım. İstanbul'u bu kardeşiniz kurtardı. Hepsini gec susuzluktan kurtardırdık. Melih kardeşimin gayreti ile Ankara'yı da susuzluktan kurtardık.
Şu Ankara'da Başkentin havalimanını yapan kim? Yaparsa AK Parti yapar. Ankara'da metroları kim yaptı? Bunlarda yalandan başka bir şey bulamazsınız. Eğer yalan dersi almak istiyorsanız bay bay Kemal'in yazıhanesine muracaat edin. 14 Mayıs'ta benim milletim bunları siyasi mevta yapacak.
MİLLET İTTİFAKI'NA TEPKİ
Once 6'lı masaydı sonra 7'li olsu şimdi 9'lu masa oldu. Bay bay Kemal o da yetmeyecek. Sen onlarla yuru. Bizim yanımızda millet ve cumhur var. Cumhuru yanına alamayan avcunu yalar.

Daha onceden Ankara teror orgutu tarafından yapılan kanlı saldılarla sindirilmek istenmişti. Ankara asla pes etmedi, alcaklar karşısında asla diz cokmedi. Şimdi Ankara yeni bir destan yazmaya hazırlanıyor.
Bir tarafta FETO'nun eli kanlı katillerini cezaevinden cıkarma sozu verenler var. Bize oyle bir soz verin ki bunların herhangi bi umudu kalmasın. 51 tane Kurt kardeşimizin olumunune sebep olan bunlar değil mi? Biz gorevde olduğumuz surece ne Selo cıkabilir ne de evlat katili cıkabilir. Kanlı teror orgutlerinin uzantılarıyla masaya oturuyorlar.
Her yerde mitinglerimiz başarılı bir şekilde yuruyor. Her tarafta Cumhur İttifakı'nın birliği beraberliği var. Bay bay Kemal sen talimatı nereden alıyorsunuz? Kandilden... Ne diyor Kandil? Biz bay bay Kemal'i destekliyoruz. Arkadaşı Kandil baronu olandan bu ulkeye fayda olur mu?
300 MİLYAR DOLAR
Ne diyor bay bay Kemal Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen şu anda hangi gorevdesin, nasıl oluyor da olmayan bir şeyi getiriyorsun. Herhalde zamanında esrar, eroin gondermişler ki nunların bedelini gei dondurme gayreti var. Şimdi bu 300 milyar doların hesabını 14 Mayıs'ta sormaya var mıyız? Yurt icinde elin kalem tutanların buna inanması mumkun mu?
"LAF YERİNE İŞ URETTİK"

Eğitimde reformlar yaptık mı? Halka meydanlarda verdiğimiz sozleri goreve gelince unutanlardan olmadık. Laf yerine iş urettik. Reklam yerinde hizmet yaptık. Milletimiz de bizim samimiyetimizi gordu.
Bu milletin elinden TEKNOFEST'i alamazsınız, İHA'ları, SİHA'ları alamazsınız, Akıncı'ları alamazsınız, alamayacaksınız. Kızılelma'yı hic alamazsınız.
?Biz, Turkiye Yuzyılını hayal ediyoruz. Onlar, siyaseti parcalı, ekonomisi kırılgan, demokrasisi zayıf, dunyada horlanan eski Turkiye hayali kuruyor.
Ataturk Havalimanı'nı Amerika'daki bir gruba vereceklermiş. Ben onlarla goruştum "Kapımız acık." dedik, gelmediler.
Şimdi şehir hastanelerine Avrupa'dan hasta gelir. Buralara bir başarı ortaya koyarak geldik. Turkiye genelinde 20 tane şehir hastanesi var. Eğitim araştırma hastanemizin olmadığı ilimiz yok. Universite olmayan ilimizde yok. Ankaramızı geliştirmek hayat kalitesini yukseltmek icin calıştık.

205 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Bunlar boyle bir şey yapabilir mi? Şimdi şehir hastanelerine Avrupa'dan hasta geliyor. Biz buralara kolay gelmedik. Turkiye genelinde 20 tane şehir hastanemiz var. Eğitim araştırma hastanemizin olmadığı ilimiz neredeyse yok.
Ankara'nın hangi ihmalleri yaşadığını biliyorsunuz. Ankara'mızı guzelleştirmek icin 21 yıldır calıştık, cabaladık. Son 21 yılda Ankara'ya 605 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Bunlar boyle bir şey yapabilir mi? Ankara'mızda 4'u devlet olmak uzere 12 yeni universite kurduk. Genclik ve sporda 25 bin 648 kişi kapasiteli yuksek oğrenim yurt binaları aştık. Farklı branşlarda 110 spor tesisi kazandırdık. Sağlıkta 10 bin 382 yataklı 45 hastaneyle birlikte 160 adet sağlık tesisi inşa ettik.
Ciftcilere toplam 6,5 milyar TL tutarında destek verdik.