Şırnak'ın Uludere ilcesine bağlı Balveren beldesi mevkinde askeri personeli taşıyan otobusun şarampole yuvarlandığı kazada şehit olan Piyade Sozleşmeli Er Muhammed Kocak'ın (25), acı haberi Van'ın Erciş ilcesindeki ailesine verildi. Kocak'ın carşamba gunu nişanının olduğu oğrenildi. Uludere kara yolu Balveren beldesi mevkinde askeri personeli taşıyan otobus şarampole devrildi. Kazada 2 asker şehit oldu, 4'u ağır olmak uzere 44 asker ve otobus şoforu yaralandı. Kazada şehit olanlardan birinin Van'ın Erciş ilcesi nufusuna kayıtlı Mahmut ve Guler ciftinin 3 cocuğundan ikincisi olan Piyade Sozleşmeli Er Muhammed Kocak olduğu belirtildi. Kocak'ın Golağzı Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberi, askeri ve sivil yetkililer tarafından verildi. Şehit Kocak'ın bu hafta carşamba gunu nişanlanacağı belirtilirken, acı haberle yıkılan aile, taziyeleri kabul ediyor.
Şehit Kocak'ın cenazesinin yapılan otopsi işlemlerinin ardından bugun akşam saatlerinde helikopterle ilceye getirileceği belirtilirken, ailesinin yaşadığı eve de Turk bayrakları asıldı.
'OĞLUM BENİ ARADIĞINDA HELLALİK İSTEDİ'
Şırnak'ın Uludere ilcesine bağlı Balveren beldesi mevkinde askeri personeli taşıyan otobusun şarampole yuvarlandığı kazada şehit olan Piyade Sozleşmeli Er Muhammed Kocak'ın babası Mahmut Kocak, oğlunun bu sabah kendisini goruntulu arayarak helallik istediğini soyledi. Baba Kocak,"Oğlum sabah beni aradı, kendisiyle goruntulu konuştuk. Hellalik istedi. Daha once de surekli arardı. Onun biletini kesmiştim. Carşamba gunu Erciş'e gelip, nişanını yapacaktık. Kurban Bayramı'ndan sonra da oğlumun duğununu yapacaktık. Kader boyleymiş. Vatan sağolsun. Nişanlısının ismi de Ozlem İdil. Oğlumunun şehit haberi ile yıkıldık" dedi.