Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Muharrem İnce'den başka 'deprem bir beka meselesidir' diyen olmadı. Soz veriyorum, direncli, depreme dayanıklı kentlerde yaşayacaksınız." dedi. İstanbul Umraniye Alemdağ Caddesi'nde partililerle yuruyuş yapan Muharrem İnce, sonrasında halka hitap etti.
İnce, cumhurbaşkanı secilmesi halinde vatandaşın ucuz et yiyeceğini dile getirerek, "Ucuz sut iceceksiniz. Balık, peynir yiyeceksiniz. Sizin iyi beslenmeniz icin milli gelirin yuzde 2'sini tarıma ayıracağız. İyi okullarda okuyacaksınız. Sizi ozel okullara, tarikat okullarına muhtac etmeyeceğim. Devletin 2 kişilik yurtlarında kalacaksınız" diye konuştu.
Bu coğrafyanın deprem coğrafyası olduğunu dile getiren İnce, "Muharrem İnce'den başka 'deprem bir beka meselesidir' diyen olmadı. Dilimde tuy bitti, yapmayın, etmeyin dedim. Soz veriyorum, direncli, depreme dayanıklı kentlerde yaşayacaksınız." ifadesini kullandı.
İnce, yeni bir umuda ihtiyacı olan Turkiye'yi geleceğe hazırlayacaklarını ifade ederek, ekonomik olarak buyuyup adilce boluşeceklerini soyledi.