Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim oğretim kurumlarında Eğittim Oğretim Hizmetleri (EOH) sınıfında gorev yapan eğitim kurumu yoneticisi ve oğretmenlerin emeklilik işlemleri 29.08.2018 tarihli ve 16833931-903.06.01-E.15129618 (2018/15) sayılı Genelge cercevesinde Haziran ve Temmuz ayları itibarıyla yurutulmektedir. Bu kapsamda, yaş ve hizmet yonunden gerekli şartları taşıyan ve emeklilik başvurusu yapma hakkına sahip soz konusu personelden Sosyal Guvenlik Kurumu Başkanlığınca yurutulecek emeklilik işlemlerinin surec yonetimi acısından; hatasız, seri, yığılmaların onlenmesi ve zaman gecirilmeksizin iş ve işlemlerin sonuclandırılmasının sağlanabilmesi icin elektronik ortamda eğitim kurumu yoneticisi ve oğretmenlerden emeklilik on başvurusu alınmasına ihtiyac duyulmuştur.
Bu cercevede, eğitim kurumu yoneticisi ve oğretmenlerden 2023 yılı Haziran-Temmuz emeklilik doneminde başvuru yapmak isteyenlerin MEBBIS e-Personel Kişisel Bilgi Modulu "Emeklilik On Başvuru" ekranından 25 Nisan 202325 Mayıs 2023 tarihleri arasında emeklilik on başvurularını yapmaları gerekmektedir.
Diğer taraftan, bununla birlikte emeklilik on başvurusu yapan ve/veya yapamayan eğitim kurumu yoneticisi ve oğretmenlerden yazılı emeklilik talep dilekcelerinin kabulu ise 29.08.2018 tarihli ve 2018/15 sayılı Genelgenin A. Emeklilik Başvuruları 1 inci maddesine gore yapılacaktır.
Oğretmenlerin emeklilik işlemleri ile ilgili 2018/15 sayılı genelgesi ve yetki devri yazısı icin tıklayınız.
İşte o yazı;
Ahmet KANDEMİR