Windows Mavi Ekran Hatası Verip Yeniden Başlıyor Normal olarak bilgisayarınız eğer kritik bir hata ile karşılaşır ve mavi ekran hatası ile karşılaşırsanız otomatik olarak bilgisayarınız yeniden başlatılır. Eğer mavi ekran hatası almadan bilgisayarınız restart ‘a giriyorsa, buyuk ihtimal mavi ekran ile ilgilidir. Eğer mavi ekran hatası aldığınızda, hata ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız Windows denetim masasından – mavi ekran hatalarında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırakabilirsiniz. -
Mavi Ekran Hataları ve Cozumleri Nasıl Yapılır? Windows 7 ve daha yeni surum işletim sistemlerinde mavi ekran sorunu “Denetim Masası > İşlem Merkezi” altında goruntulenebilir. Eğer daha once mavi ekran problemi ile ilgili bir tecrubeniz olduysa İşlem Merkezine giderek cozum arayabilirsiniz. İşlem Merkezinde bilgisayarnız ile ilgili tum problemler hakkında detaylı bilgi ve cozum tavsiyeleri bulabilirsiniz. Gecmişe dayalı tum problemler hakkında da detaylı bilgileri size Windows işlem merkezinde sunacaktır. -
Mavi Ekran Hataları ve Cozumleri icin İpucları
Mavi ekran hatalarının bir cok kok sebebi olabilir, bu sorunların nerden kaynaklandığını anlayabilmek icin bu oneriler işinizi kolaylaştırabilir.
Sistem Kurtarma: Eğer bilgisayarınız mavi ekran vermeye başladıysa, sistem kurtarmayı kullanarak bilgisayarınız daha once aldığınız sistem yedeğine dondurerek problemlden kurtulmanızı sağlayabilir, eğer bu işlem işe yararsa problemin son sistem yedeği aldıktan sonra yuklediğiniz bir surucuden kaynaklandığını bulabilirsiniz.
Kotu Amaclı Yazılım icin Tarama: Bu aracı Windows genellikle gunceller ama siz hic kullandınızmı? Bu yazılım ile Windows ‘un dibine kadar kazarak dip tarama yapabilir Windows ‘un kalbi olan kernel dosyalarda hasas tarama yaparak problemli dosyalara kancayı atabilirsiniz. Bu programı kullanarak herhangi bir yazılımın sistem dosyalarınızda sıkıntı yaratmadığını kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Mavi Ekran Hatası – Donanım Problemleri: Mavi ekranlar bilgisayarınızda ki bozuk donanımdan da kaynaklanabilir. Ramlerinizi ve diğer donanımlarınızı hatalar icin tarayın, sıcaklık kontrolleri yaparak, aşırı ısınma problemine goz atın.
Windows’u Tekrar Yukeleyin: Windows ‘u tekrar yukleyerek, tum problemlerden kısadan kurtulabilirsiniz. Hem yeni bir işletim sistemine sahip olursunuz hemde hızlı olacaktır. Fakat tum bu yukleme işleminden sonra Mavi ekran hatası alıyorsanız. Probleminiz kesinlike donanımınızda.
not : Alıntıdır