Kadıkoy'de, istediği şarkıyı calmayan muzisyeni bıcaklayarak oldurduğu iddiasıyla gozaltına alınan zanlı, "kasten oldurme" sucundan tutuklandı. Kadıkoy rıhtımında dun akşam saatlerinde ses sistemiyle saz calıp turku soyleyen Cihan Aymaz'ı, istediği şarkıyı calmadığı gerekcesiyle aralarında cıkan tartışmada bıcaklayarak oldurduğu iddiasıyla yakalanan Mehmet C'nin polisteki işlemleri tamamlandı.
Zanlı, daha sonra İstanbul Anadolu Adliyesi'ne goturuldu.
Cumhuriyet savcısına ifade veren Mehmet C, Cihan Aymaz'ı daha onceden tanımadığını belirterek, akşam saatlerinde Kadıkoy sahiline gittiğini ve alkol aldığını soyledi.
Sahilde bir grubun muzik caldığını kaydeden Mehmet C, "Şahıslara seslenerek, muzik calmalarını istedim. Bu isteğim uzerine muzik calan grup bana bağırmaya başladı. Yanlarına gidince beni tehdit etmeye başladılar. İclerinden 3'u 'Seni linc ederiz.' diyerek defalarca tehdit etti. Karşılık vermedim. Sonrasında bu kişiler bir anda uzerime doğru hamle yaptı. 3 kişi olmaları nedeniyle yanımda taşıdığım bıcağı cebimden cıkararak uzerime gelenlere bir defa savurdum. Bu savurma sonucunda şahsın darbe alıp almadığını bilmiyorum." ifadelerini kullandı.
Aralarında arbede yaşandığını, sonrasında Cihan Aymaz'ın denize duştuğunu anlatan şupheli Mehmet C, diğer kişiler kendisine saldırmaya devam ederken kavgayı bırakıp denize atladığını soyledi. Mehmet C, kurtarmak istediği Aymaz'ın kendisini boğmaya calıştığını one surdu.
Cihan Kaymaz'ı acıktan sahile doğru goturduğunu, kıyıdaki arkadaşlarının Kaymaz'ı denizden cıkarttığını aktaran Mehmet C, Kaymaz'ın arkadaşlarının kendisine kufur ettiğini savundu.
Mehmet C, kendisini Sahil Guvenlik ekiplerinin denizden cıkardığını soyledi.
Şupheli, ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi. Nobetci Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet C'nin "kasten oldurme" sucundan tutuklanmasına karar verdi.