"Toprakları birleştirerek uretim ciftlikleri kurma planımız var. Adeta anonim şirketten hissedar olur gibi ciftcilerimiz buyuk arazilerin hissedarı olacak" Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Toprakları birleştirerek uretim ciftlikleri kurma planımız var. Adeta anonim şirketten hissedar olur gibi ciftcilerimiz buyuk arazilerin hissedarı olacak." dedi.
Oğan, Yenimahalle Hipodrum Caddesi'ndeki hal esnafını ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı acıklamada, hallerin, hayat pahalılığının, Turkiye'nin gundeminin merkez noktası olduğunu belirtti.
Hayat pahalılığının sebebinin hal esnafı zannedildiğini kaydeden Oğan, karton, uretim ve nakliye giderleri nedeniyle maliyetlerin arttığını, bununla ilgili onerilerinin olduğunu kaydetti.
Uretim maliyetlerini duşurmek gerektiğini dile getiren Oğan, bunun cozumunun doğrudan tarladan gectiğini soyledi. Bu konuyla ilgili Ata İttifakı'nın secim beyannamesine madde koyduklarını belirten Oğan, işe Turkiye'de gubre uretiminin artırılması ve maliyetinin duşurulmesiyle başlayacaklarını belirtti.
Toprak butunleştirme projelerinin olduğunu soyleyen Oğan, şunları kaydetti:
"Toprakları birleştirerek uretim ciftlikleri kurma planımız var. Adeta anonim şirketten hissedar olur gibi ciftcilerimiz buyuk arazilerin hissedarı olacak. Uretimler orada toplu şekilde yapılacağı icin bicerdoverinden traktorune, ilaclamasından sulamasına kadar ayrı ayrı değil tek elden yapılacağı icin maliyetleri duşureceğiz. Gubre konusunda devletin fabrika kurmasını sağlayacağız, hem de yem fabrikalarını kurmayı planlıyoruz."
Oğan, iktidara geldikleri takdirde tarım kongresini toplayacaklarını, bu kongrede de masanın bir tarafında hal esnafının, diğer tarafında da yan sanayi ve ureticinin olacağını ifade etti.