İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, (CHP'li bir ismin AB Buyukelcisiyle goruşmesine ilişkin ses kaydı iddiası) Bu secimin icinde olacaklar, bu secim sonrası yaşanacaklar, adaylıklar ve bu secimin icerisindeki tum modellemelerin tamamı orada konuşuluyor. Bu Avrupa Birliği ulkelerinden birisinin buyukelcisi." dedi. AK Parti İstanbul milletvekili adayı Soylu, NTV canlı yayınında gundeme ilişkin soruları yanıtladı.
Soylu, bu secimi AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini cok iyi anlattığı bir secim olarak gorduğunu ifade ederek, kararsız secmenin de istikrara oy vereceğini kaydetti.
Turkiye'nin enerjide, savunma sanayisinde bağımsızlığını sağladığını, yerli malı haftasını TEKNOFEST'le kutladığını anlatan Soylu, ulkenin Hurjet'i, Hurkuş'u, Altay tankı, KAAN'ı, milli muharip ucağı, İHA'ları, SİHA'ları bulunduğunu ifade etti.
Aynı zamanda Turkiye'nin Akıncı, Kızılelma ve TCG Anadolu'yu da yaptığını dile getiren Soylu, "Şimdi bunları Turkiye opucukle yapmadı. Yani Amerika'ya opucuk yollayarak yapmadı Turkiye bunları. Turkiye bunları kendi milli ve yerli kendi evlatlarıyla beraber yaptı." ifadelerini kullandı.
- "Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ajanlık faaliyeti yapılırken takip etmek temel gorevidir"
Soylu, "Dun katıldığınız bir canlı yayında 6'lı Masa'nın toplantısı sonrası CHP'li bir ismin bir AB buyukelcisine gittiğini ve mutabakat metnini bir anlamda onaylattığını ima ettiniz. Hatta o goruşmenin ses kaydı olduğunu soylediniz. O ses kaydı nereden alındı? Nasıl alındı?" şeklindeki soru uzerine, "Eğer birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa, Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ajanlık faaliyeti yapılırken takip etmek temel gorevidir." şeklinde konuştu.
Bu ses kaydını dinlediğini soyleyen Soylu, şoyle devam etti:
"Burada sadece gidip bir ziyaret falan soz konusu değil. İlk toplantının redaktesi soz konusu. 'Siz buna ne diyorsunuz?' diyor. Bu secimin icinde olacaklar, bu secim sonrası yaşanacaklar, adaylıklar ve bu secimin icerisindeki tum modellemelerin tamamı orada konuşuluyor. Bu Avrupa Birliği ulkelerinden birisinin buyukelcisi. Ben 6 ay once onların İcişleri Bakanı Turkiye'ye geldiği zaman bunu kendilerine de soyledim. Sizin buyukelciniz boyle bir goruşme yaptı. Bu goruşmede kendilerine ana muhalefet ve 6'lı Masa tarafından boyle birisi gonderildi, Unal Cevikoz. Unal Cevikoz gonderildiği andan itibaren de konuşmalar budur. Mesela ilgili İcişleri Bakanı bana şunu soylemedi. 'Siz bu konuşmaları nasıl biliyorsunuz' demedi."
Dunyanın butun ulkelerinin ve devletlerin, bu tip yabancı ulkelerin ajanlık faaliyeti yapma yoluna gittiklerinde kendilerini koruma meşruiyetinin soz konusu olduğunu dile getiren Soylu, "Unal Cevikoz'un mu dinlendiğini ima ediyorsunuz?" sorusu uzerine "Niye Sayın Cevikoz dinlensin? Sayın Cevikoz nasıl dinlenecek? Telefonla konuşma değil ki. Gittiği buyukelciliği soyluyorum, buyukelcilikte yaptıkları bir değerlendirmeyi soyluyorum." ifadelerini kullandı.

- "Hatay'da enkaz kaldırma calışmaları bitti"
Soylu, deprem bolgesindeki calışmalara değinerek, Hatay'da enkaz kaldırma calışmalarının bittiğini, ağır hasarlı binaların yıkımına başlandığını soyledi.
Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmadaki son durumun sorulması uzerine Soylu, savcılığın soruşturmayı yuruttuğunu, bu surecte soyleyecekleri her şeyin soruşturmayı etkileyeceğini dile getirdi.
Olaya ilişkin belirlenen faillerin tamamının yakalandığını aktaran Soylu, "Savcılar soruşturmalarını surduruyorlar. Bizden de kolluk olarak talep ettikleri her şeyi biz kendileriyle paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.
Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki iddialarına ilişkin de "Sorumluluk sahibi olan ne olduğunu paylaşır. Derdinin ne olduğunu paylaşır. Bunun ucarı bir bilgi olduğu apacık meydandadır. Yani sadece manipule edebilmek icin bir bilgi olduğu. Bu tamamen siyaset icin kullanılması planlanan, Kılıcdaroğlu cenahının urettiği bir dezenformasyondur, yalandır." diye konuştu.

- "Tum İstanbulluları bu mitinge davet ediyorum"
İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, 7 Mayıs'ta Ataturk Havalimanı'nda bir mitingleri olduğunu belirterek, "Maalesef biz bu buyuk mitingi aslında belki Yenikapı'da yapmak isterdik. Ama orada malum bir takım calışmaların yapıldığı, birtakım sureclerin olduğu, işte altyapısı, ustyapısı, park, şu, bu, bircok bana gore engellerle oluşturulmuş surecten dolayı biz bu mitingi Ataturk Havalimanı'nda gercekleştireceğiz. " dedi.
Bu mitingde İstanbullunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında buyuk bir duruş sergileyeceğini aktaran Soylu, şoyle konuştu:
"Bu bir miting olmayacak, bu bir duruş olacak. Yani herkesin bir duruşu olacak. 21 yıldır eğitim, sağlık, guvenlik, enerji, bilişim ve Turkiye'nin gelecek altyapısını oluşturan Tayyip Erdoğan'ı, Turkiye'yi yerli malı haftasıyla buluşturan Tayyip Erdoğan'ı ve Turkiye'ye 21 yıldır istikrar kazandıran Tayyip Erdoğan'ı bir sahiplenme olacağını ve İstanbul'un tarihin en buyuk mitingini yapacağına inanıyorum. Tum İstanbulluları da bu mitinge davet ediyorum."
Bakan Soylu: Elimizde ses kaseti de var