Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, esnaf ziyareti sırasında yanına gelen genclerle sohbet etti. Kendisiyle fotoğraf cektiren bir gencin, "Ben sizi etiketleyeceğim, siz de beni etiketleyin. Sizin takipciniz coktur" sozleri gulumsetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'nın Mamak ilcesinde esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ziyareti yaptığı sırada bir grup liseli oğrenci Bakan Koca'nın yanına geldi. Bakan Koca, genclerle uzun sure sohbet etti. Sohbet sonrası kendisi ile fotoğraf cekilen bir gencin talebi ise Bakan Koca'yı gulumsetti.
Liseli genc, Bakan Koca'ya, "Ben sizi etiketleyeceğim siz de beni etiketleyin, sizin takipciniz coktur" dedi. Bakan Koca fotoğraf cektirdiği gence hangi universitede eğitim almak istediğini sordu. Genc, Milli Savunma Universitesi'nde eğitim planladığını ifade etti.
Bakan Koca genclere, "Sizler geleceğimizsiniz. Bizim biraz daha genclere inmemiz ve anlamamız gerekiyor. Dunya size gore şekilleniyor. Sizin icin uygun olan ortamı ve altyapıyı oluşturup size sahip cıkmamız gerekiyor. Sizden bir tek beklentimiz olmalı. Bu topraklara aidiyet duygusu icinde Mevlana Hazretlerinin soylemi ile pergelin bir ucu topraklarımızda olan bir ucu evrensel, kuresel dunyanın bilgisiyle donanmış bir genc olmanız. Bu topraklara aidiyet duygusu icinde, katma değer oluşturma hazzı ve heyecanı icinde olan bir genc olmanızı istiyoruz" dedi.
Bakan Koca, kendisiyle fotoğraf cekilmek isteyen vatandaşların fotoğraf isteğini geri cevirmedi.