Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda duzenlenen mitingde konuştu. Polis intiharlarının hangi boyutlara ulaştığını cok iyi bildiğini belirten Kılıcdaroğlu; "O nedenle 100 bin guvenlik gorevlisi de alacağız. Ve onlar normal mesailerini yapacaklar. Onları yuk altından cıkaracağız. Bu kadar yuk olmaz." dedi. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda duzenlenen mitingdeki konuşmasında, hicbir ayrım yapmadan 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağının sozunu verdi.
Turkiye'nin bir sorunlar yumağı icerisinde olduğunu one suren Kılıcdaroğlu, şunları kaydetti:
"Her evde huzun ve sorun olduğunu, pırıl pırıl genclerin geleceğini yurt dışında aradığını, ciftcilerin ektikleri urunun karşılığını alamadıklarını, borc icinde cırpınan cok sayıda vatandaşımı biliyorum. Ama benim bir sozum var, kul hakkı yemeyeceğim ve yedirmeyeceğim. Onların neler yaptığını ben cok iyi biliyorum. 20 yılda 418 milyar doları nasıl ic ettiklerini, mal varlıklarını dışarıya nasıl goturduklerini biliyorum. Vallahi de billahi de kuruşuna kadar o paraların tamamını getireceğim. Tuyu bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar arayacağım."
Kılıcdaroğlu, 5 milyon 300 bin gencin ilk kez sandığa gidip oy kullanacağına dikkati cekerek, Turkiye'nin değişiminin, huzuru, demokrasiyi, hakca boluşmeyi bir siyasal anlayış olarak getirmenin, işsizliği, yoksulluğu bu topraklarda bitirmenin genclerin elinde olduğunu aktardı.
- "En rahat eleştireceğiniz cumhurbaşkanı bu kardeşiniz olacak"
Genclerin hayallerini gercekleştirmek icin elinden gelen her cabayı gostereceğini dile getiren Kılıcdaroğlu, şoyle devam etti:
"Bundan emin olmanızı isterim. Sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak. Hic endişe etmeyin, bunların tamamını gercekleştireceğiz. Gencler, sandığa gideceksiniz ve oyunuzu kullanacaksınız. Şunu istiyorum, siz ne istiyorsunuz, huzur icinde yaşamak istiyorsunuz. Efendim bir tweette annem, babam hemen, 'Aman ha oğlum, bu tweeti sil, başımız belaya girer...' Benim size sozum var, en rahat eleştireceğiniz cumhurbaşkanı bu kardeşiniz olacak. Birileri eleştirilmekten korkuyor. Ya, eleştiri kadar değerli bir şey yoktur. Cunku bizim eksiğimizi, bizim hatamızı soyluyor. O zaman istişare cok onemlidir. Bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilemez. Devlette istişare, adalet ve liyakat şarttır. Cunku devletin temeli adalettir."
Kılıcdaroğlu, sınavlarda mulakatı kaldıracağını anımsatarak, diğerlerinin de bunu şimdi soylemeye başladığını belirtti.
Ayın 14'une az kaldığını, 15 Mayıs'ta yeni ve huzurlu bir Turkiye'ye uyanacaklarını ifade eden Kılıcdaroğlu, şunları soyledi:

"Niğde'nin patatesini de calışkan insanlarını da cok iyi biliyorum. Allah aşkına patates icin Mısır'a gidiyorlar. Ya, senin ne işin var Mısır'da? Sen ciftciyi toprağa kusturursen ekmez, zarar ediyor. Nasıl eksin, nasıl uretsin o zaman? Cozeceğim. Hicbir ciftci, uretici asla ve asla zarar etmeyecek. Herkes ne ekeceğini bir yıl onceden bilecek. Formulu şu, donum maliyeti belli, artı makul kar, eşittir taban fiyat olacak. Hic kimse zarar etmeyecek. Onun ustunde bir bedelle satıyorsa satsın. Ama ne zaman ki makul karın altına duşerse tamamını devlet olarak biz satın alacağız. Ciftciyi zarar ettirmeyeceğiz, ciftciyi toprağa kusturmeyeceğiz."
Kılıcdaroğlu, koylerin boşaldığını, ancak iktidarın sesini cıkmadığını belirterek, koylerde calışan butun kadınların, calışanların ve genclerin sosyal guvenlik primini devlet olarak kendilerinin odeyeceğini kaydetti.
Boylece tarlada, bağda, bahcede calışan, ureten ve alın teri doken her genc ile kadının zamanı gelince emekli olacağını dile getiren Kılıcdaroğlu, ayrıca kapatılan butun koy okullarını da yeniden acacaklarını aktardı.
Kılıcdaroğlu, Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin oğretmen ataması yapacaklarına dikkati cekerek, konuşmasını şoyle surdurdu:
"Bu kardeşiniz fakirin, fukaranın, garibanın, alın teri dokenin yanındadır. Butun cocuklar okula gidecek. Beslenme cantası dediğimiz bir şey olmayacak. Cocuk okulda, arkadaşlarıyla beraber suyunu ve sutunu icecek, yemeğini yiyecek, eğlenecek, karnı tok eve gelecek. Butun cocuklar aynı yemeği yiyecek, guzel beslenecek. Kendi evlatlarına onem vermeyen bir siyasi anlayışı asla kabul etmiyorum. KHK'ları da biliyorum ve cozeceğim. Onun sozunu verdim. Hic endişe etmeyin. Bakınız, adalet icin 450 kilometre yol yurudum ve bu ulkede adalet lazım, adalet olmayınca olmuyor. İranlı bilge Sadi, 'Dunyanın butun nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez' der. Ya, adalete, kucaklaşmaya susadık. Kucaklaşalım."

Niğde'nin turizm potansiyelini hayata gecireceklerini, oğretmen atamalarını yapacaklarını dile getiren Kılıcdaroğlu, guvenliklerini sağlayan polislerin de buyuk sıkıntılarının olduğunu dile getirdi.
Kılıcdaroğlu, polis intiharlarının hangi boyutlara ulaştığını da cok iyi bildiğini belirterek, şoyle devam etti:
"O nedenle 100 bin guvenlik gorevlisi de alacağız. Ve onlar normal mesailerini yapacaklar. Onları yuk altından cıkaracağız. Bu kadar yuk olmaz. Ayrıca aile destekleri sigortası getireceğiz. Soz verdim, bu topraklarda, bu cennet gibi vatanda hicbir cocuk yatağa ac girmeyecek, hicbir fakir ailenin elektriği, doğal gazı ve suyu asla kesilmeyecek. Aile destekleri sigortasıyla her ailenin asgari en az asgari ucret kadar bir geliri olacak. Bu parayı kadının banka hesabına yatıracağız. Onun fakirliğini sosyal devletten başka kimse bilmeyecek. Bizim inancımız, 'sağ elin verdiğini sol el gormeyecek' diyor."
- "Kim teror orgutlerinin yanında durursa Allah belasını versin"
Egemen guc tehdidi karşısında ses cıkarmamayı Turkiye Cumhuriyeti Devleti icin bir beka sorunu olarak nitelendiren Kılıcdaroğlu, şunları kaydetti:

"Acık ve net soyleyeyim, kim teror orgutlerinin yanında durursa, kim onlarla beraber olursa, kim onların ayağına hakimi, savcıyı gonderirse Allah belasını versin. Ya arkadaşlar, teror orgutunun saldırısına uğrayan benim. Bir asker Allah rahmet eylesin şehit oldu. Bu beyler cocuklarına paralı askerlik yaptırırken, ben fakir fukara cocuğunu nasıl askere gonderiyorsa evladını duzenli askere gonderen birisiyim. İnsan biraz Allah'tan korkar ya. Niye yalan soyluyorsunuz? Bakınız, bir devleti yoneten, egemen guclerin tehdidi karşısında alnı dik olmalı. Eğer egemen guc tehdidi altındaysanız ve ses cıkarmıyorsanız bu işte Turkiye Cumhuriyeti Devleti icin bir beka sorunudur."
Kul hakkı yemeyeceğini ve yedirmeyeceğini anlatan Kılıcdaroğlu, herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı gostereceklerine işaret etti.
Kılıcdaroğlu, KPSS'de derece yapan genclerle buluştuğunu ve ozel bir basın toplantısı duzenlediğini aktararak, şoyle konuştu:
"KPSS'de matematikte Turkiye ikincisi olanı sozlu sınavda elediler. Bu adaletsizlik değil mi? Birisinin hakkını yemek değil mi? Bunları kaldıracağım. Niğde gencliğine teşekkur ederim. Hic endişe etmeyin gencler, sizinle beraberiz. Sizin hayalleriniz, bu kardeşinizin hedefi olacak. İki grup benimle uğraşır. Birincisi 5'li ceteler. 5'li cetelerin paralarını getireceğim, memleketi soydular, soğana cevirdiler. Efendim 'acaba Bay Kemal'i nasıl cumhurbaşkanı adayı yapmayız?' Bununla ilgili uğraştılar, didindiler, dosyalarımı araştırdılar. 27,5 yıllık devlet gorevimi araştırdılar. Allah'a cok şukur hicbir şey bulamadılar. Şimdi nasıl ayağını kaydırırız... Ne sizin gucunuz yeter ne de başkalarının gucu yeter. Allah nasip ederse milletin oylarıyla olacağız. İkincisi, uyuşturucu baronları da uğraşıyor. Uyuşturucu baronlarının kokunu kazıyacağım, kokunu. Gencecik evlatlarınızı hic kimsenin zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Suriyeli kardeşlerimizi en gec 2 yıl icinde kendi ulkelerine uğurlayacağız. AK Parti'li kardeşime sesleniyorum, Milliyetci Hareket Partisine oy veren kardeşlerime sesleniyorum, 'Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye gondereceğiz.' diyen benim. Onları gondereceğiz. Benim evladım, benim cocuğum işsiz, onlar asgari ucretin yarısıyla iş buluyor ve calışıyor. Milyonlarca evladımız işsiz."
Kılıcdaroğlu, gorevinin once bu ulkenin insanının karnını doyurmak ve iş sahibi yapmak olduğunu vurgulayarak, "Tamam, Suriye'ye gittiği zaman onların guvenliğini sağlayacağız. Onun sozunu verdim. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ile konuşacağız. Onların yolunu, koprusunu, okulunu, kreşini Avrupa Birliği fonlarıyla bizim muteahhitlerimiz yapacak. Onun icin 2 yıl diyorum. 2 yıl icinde gondereceğiz ve bu ulkeye huzuru getireceğiz. Bu ulkeye bereketi getireceğiz." diye konuştu.
Milletin perişan vaziyette olduğunu ve bu durumu duzelteceklerini dile getiren Kılıcdaroğlu, "Ayın 14'unde hep beraber sandığa gideceğiz, değil mi? Nasıl kazanacağız, birleşe birleşe kazanacağız. Kabusu bitireceğiz ve yeni bir Turkiye'yi, guzel bir Turkiye'yi, barış icinde yaşayan bir Turkiye'yi, kucaklaşan bir Turkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim." dedi.
Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da konuşma yaptığı mitingde Kılıcdaroğlu, milletvekili adaylarını tanıttı.