"PKK'sı da bir araya gelsin, FETO'su de bir araya gelsin, DHKPC'si de bir araya gelsin, Amerikası da bir araya gelsin. 'Ben başbakanlık yaptım' diye boburlenen de bir araya gelsin, 'Ben ekonomiden anlarım' diye masanın uzerinde oturan da bir araya gelsin. SGK'yı batıran da bir araya gelsin, 5,5 ay İcişleri Bakanlığı yapan da bir araya gelsin. Bu millet onların tamamını, Allah'ın izni ve inayetiyle, 14 Mayıs'ta supurup atacak inşallah"- "Daha Turkiye'nin gucunu yeni goruyorlar. Tayyip Erdoğan'ın bilgeliğini ve tecrubesini yeni goruyorlar. Daha yeni başlıyoruz. Turkiye Yuzyılı'nın kapılarını daha yeni acıyoruz" İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, "Daha yeni başlıyoruz. Turkiye Yuzyılı'nın kapılarını daha yeni acıyoruz" dedi.
Bahcelievler'deki Of-Hayrat Birleşik Makililer Eğitim ve Kultur Derneğini ziyaret eden Soylu, kalabalık nedeniyle dernek binasına giremedi. Soylu, dernek onunde secim otobusune cıkarak kendisini karşılamaya gelen kalabalığa konuşma yaptı.
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu icin "Uc tane koyunu verseniz gudemez" diyen Soylu, "Bizim memleketin dağlarında cok sis olur. Coban koyunları kaybeder. Akşam koyunlar eve doner ama Kemal Kılıcdaroğlu hicbir yere donemez, kaybeder yolu. Şimdi gelmiş bunlar ulkeyi idare etmeye calışacaklar." diye konuştu.
Turkiye, bircok badireden gecmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gemiyi dalgalara teslim etmediğini ve karaya oturtmadığını belirten Soylu, şoyle devam etti:
"İnşallah gemi istikametine doğru ilerliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. Hepsi bir araya gelsin, PKK'sı da bir araya gelsin, FETO'su de bir araya gelsin, DHKPC'si de bir araya gelsin, Amerikası da bir araya gelsin. 'Ben başbakanlık yaptım.' diye boburlenen de bir araya gelsin, 'Ben ekonomiden anlarım.' diye masanın uzerinde oturan da bir araya gelsin. SGK'yı batıran da bir araya gelsin, 5,5 ay İcişleri Bakanlığı yapan da bir araya gelsin. Bu millet onların tamamını, Allah'ın izni ve inayetiyle, 14 Mayıs'ta supurup atacak inşallah. Kemal'e de bay bay diyecek."
Soylu, Amerika elini nereye soktuysa kirlettiğini soyleyerek, "Bunları dunyada durdurabilecek bir tek ulke var, 'Dunya 5'ten buyuktur' diyen Recep Tayyip Erdoğan." ifadesini kullandı.
Terorden arındırılan bolgelerde ekonomik kalkınma hamleleri başlatıldığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:
"Daha yeni başladık. Daha Turkiye'nin gucunu yeni goruyorlar. Tayyip Erdoğan'ın bilgeliğini ve tecrubesini yeni goruyorlar. Daha yeni başlıyoruz. Turkiye Yuzyılı'nın kapılarını daha yeni acıyoruz. Bu, 780 bin kilometrekarenin yuzyılı değildir. Bu, Balkanların yuzyılıdır. Bu, Orta Asya'nın, Turk devletlerinin, yuzyılıdır. Bu, aynı zamanda Muslumanların, Orta Doğu'nun yuzyılıdır. Bu, Afrika'da yıllarca Batı'nın somurduğu o insanların yuzyılıdır. Adaletin ve hakkaniyetin yuzyılını inşallah getireceğiz."
Soylu, daha sonra Of-Hayrat Birleşik Makililer Eğitim ve Kultur Derneğine girerek, bir sure uyeleri ve vatandaşlarla sohbet etti.