Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu, Kırşehir'de halka hitap etti. Kılıcdaroğlu konuşmasında, "Size sozum var. Bu ulkeye huzuru, bu ulkeye barışı getireceğim. Size soz ayrışmayı değil, kucaklaşmayı getireceğim. Size sozum var, alın teri dokup kazananın hakkını teslim edeceğim. Size sozum var" dedi. Cacabey Meydanında halka hitap eden Kemal Kılıcdaroğlu, "Değişimden yana mısınız ? Alın terinden yana mısınız ? Haktan, hukuktan ve adaletten yana mısınız? Size sozum var. Bu ulkeye hakkı, hukuku ve adaleti getireceğim. Size sozum var. Alın teri dokenlerin hakkını teslim edeceğim. Bugunku hayat pahalılığı icinde en buyuk sorunu yaşayan kadındır. Bugunku hayat pahalılığı icinde bir dertleri alıp derman uretmeye calışan yine kadınlardır. Biz sıkıntılar ceken kadınlardır. Pazara gidip mutfaktaki yangını goren kadınlardır. O nedenle benim kadınlara borcum var. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdim. Ve dolayısıyla evdeki butun sıkıntıları yaşardı. Butun sıkıntıları. Rahmetli babam yedi kardeşe bakardı biz yedi kardeşiz. Yedi kardeşe bir bayramda ayakkabı aldığını hic hatırlamam. Cunku alacak gucu yoktu. Ama bizi okuttu, bizi okuttu. Yedi kardeş icinde universiteye giden sadece benim. Cunku diğerlerini gonderecek parası, imkanı da yoktu. Ama benim şimdi pırıl pırıl universite mezunu uc evladım var. Uc evladım onların ne iş yaptığını kimse bilmez. Ben genel başkanım diye asla ve asla gidip bir yerlerde ustten konuşmadılar. Her birisi kendi ekmeğini cıkardı. Calışıyor, uretiyor, kazanıyor, bir şeyler Yapmaya calışıyor. İsterim ki her anne baba evladını iyi bir okula gonderebilsin. Cunku eğitim bizim en temel sorunlarımızdan birisidir. Ve onun icin de hep birlikte mucadele etmek ve evlatlarımızı okutmak zorundayız. Evlatlarımız ne kadar iyi eğitim alırsa Turkiye o kadar hızla buyur ve hızla kalkınır. Sevgili anneler size sozum var. Hicbir cocuğun yatağa girmediği bir Turkiye'yi inşa edeceğim. Hicbir cocuğun, hicbir cocuğun aynı desteklerin sigortasıyla goreceksiniz. Aile destekleri dolayısıyla hicbir ailede, hicbir ailede benim gelirim yoktur, feryadını duymayacaksınız. Her ailenin en az asgari ucret duzeyinde geliri olacak. Ve bu gelir kadının banka hesabına yatacak. Dolayısıyla kadın bankaya gidecek fakir yoksul kadın bankaya gidilecek. Her ay duzenli bankadan parasını cekecek, coluk cocuğun rızkını sağlayacak. Onun fakir olduğunu, onun yoksul olduğunu sosyal devletten başka kimse bilmeyecek" diye konuştu.
Cumhuriyetin yuzuncu yılında yuz bin oğretmen ataması yapacağız
Kırşehir'de halka hitap eden Kemal Kılıcdaroğlu, Ferhat ile Şirin gibi okulla oğretmenini kavuşturacaklarını ve Cumhuriyetin yuzuncu yılında yuz bin oğretmen ataması yapacaklarını belirtti.
Kılıcdaroğlu, konuşmasında, "Koyde, tarlada, calışan, traktorde calışan butun genclerin sosyal guvenlik primini de devlete odeyeceğiz. Boylece, boylece koy hareketlenecek. Koyde calışmak cazip hale gelecek. Ayrıca bir cozum daha var. Butun koy okullarını acacağım ve oğrencilerimiz kendi Koylerinde okullara gidecekler. Yuz bin oğretmenin atamasını cumhuriyetin yuzuncu yılında yapacağız. Goreceksiniz. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi oğretmen ve oğrenciyle buluşturacağız. Bolgede herkesin urettiği ve herkesin kazandığı bir ekonomik atmosferi oluşturmak zorundayız."