Samsun'da geceleyin sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan 33 yaşındaki şahısın olumuyle ilgili 4 kişi gozaltına alındı. Olay, Samsun'un İlkadım ilcesi, Ciftlik Mahallesi, Divitcioğlu Caddesi'nde saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan Kadir Yalcınkaya (33) ağır yaralandı. Silah sesleri uzerine olay yerine koşan bekciler Kadir Yalcınkaya'yı kanlar icinde buldu. Olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Yalcınkaya'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Silahlı saldırganlar olay yerinden kactı.
Gorgu şahitleri, 3 kişinin takip ettiği Kadir Yalcınkaya'ya tabanca ve tufekle ateş actığını ve kacarken vurulan şahsın olduğu yere yığılıp kaldığını soyledi. Kadir Yalcınkaya'nın dun akşam bazı kişiler ile arasında kavga cıktığı ve kavgayı esnafın ayırıp olay yerinden ayrıldığı oğrenildi. Yalcınkaya'nın cansız bedeni otopsi icin Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
İlkadım İlce Emniyet Mudurluğu Suc Onleme ve Soruşturma Buro Amirliği'ne olayda tabancayla ateş eden S.O.(18) ve olayda tufekle ateş eden M.Y.(24) ile olay yerinde bulunan K.Z.(24) ve E.H.A.'yı (17) Saitbey Mahallesi'nde 2 adet tabanca ve 1 adet tufekle birlikte yakalayarak gozaltı aldı. Gozaltı alınan 4 kişi Samsun Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Burosu ekiplerine teslim edildi.
Olayla ilgili bir kişinin de yakalanmasına calışılıyor.