"14 Mayıs'ta secim bitmedi, sizleri tekrar 28 Mayıs gunu sandığa bekliyoruz. Eşinizden, dostunuzdan sandığa gitmeme kararında olan veya gerek gormeyen olursa lutfen onları da teşvik edin. Oy vermeye ayıracağımız yarım saat, 100 yıllık geleceğimizi belirleyecektir, lutfen bunu riske atmayalım"- "14 Mayıs'ta millet istikrarını korumaya almıştır. Eskiye donuş tablosu secmeni urkutmuştur ve millet istikrarını koruma adına kıyama durmuştur. 14 Mayıs'ta parlamenter sistem tartışmaları, koalisyon donemi tartışmaları bitmiştir. İnşallah 28 Mayıs'ta bu karar guclu bir şekilde milletimiz tarafından, yine milletimizin iradesiyle onaylanacaktır" İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, 14 Mayıs'ta secimin bitmediğini, secmenleri tekrar 28 Mayıs'ta sandığa beklediklerini belirterek, "Eşinizden, dostunuzdan sandığa gitmeme kararında olan veya gerek gormeyen olursa lutfen onları da teşvik edin. Oy vermeye ayıracağımız yarım saat, 100 yıllık geleceğimizi belirleyecektir, lutfen bunu riske atmayalım." dedi.
Bakan Soylu, Osmanbey tekstilcileri ve Şişli'deki iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, 14 Mayıs secimlerinde milletin bir irade ortaya koyduğunu soyledi.
Bu donemde Turkiye'nin cok gergin bir secim gecireceği beklentisi olduğunu, bunun icin de hazırlıkların yapıldığını belirten Soylu, "Yani DHKP/C'den, MLKP'ye kadar, PKK'nın birtakım unsurlarına kadar her turlu hazırlıkları yaptılar Turkiye'yi germek ve Turkiye'de birtakım olaylar yapabilmek icin. Biz bunları adım adım takip ettik ve izledik. Ama halk ferasetiyle oyle bir secim sonucu oluşturdu ki onların da yapası geldikleri, yapabilecekleri, yapmayı tasarladıkları ve planladıkları o olayların hicbirisi gercekleşmedi." diye konuştu.
Bakan Soylu, 14 Mayıs'ta Turkiye'nin bir secim değil, bir secim şenliği yaşadığını dile getirerek, sozlerine şoyle devam etti:
"Turkiye bir secim değil, bir demokrasi şenliği yaşadı. Herkes gitti, oyunu kullandı, akşamleyin de herkes neticelerini takip etti. Ortaya kullandığı gibi bir netice cıktı. Şimdi millet gonul rahatlığıyla ikinci tercihini kullanacak, Turkiye ilk defa ikinci tura gidecek. Ben 28 Mayıs'ta yapılacak turun da butun dunyaya ve ozellikle bizi hem demokrasi acığı acısından hem de hukuk acığı acısından eleştiren Avrupa'ya da ve Batı'ya da cok ciddi bir mesaj olduğunu soylemek istiyorum. Milletimizin cok ciddi bir karşılık verdiğini ve onların tabiriyle soyluyorum, bunun Turkiye'nin son yıllarda elde ettiği en guclu yumuşak guc politikası olduğunu bir kez daha altını cizerek soylemek istiyorum.
Bu secim sonuclarından sonra onumuzdeki 5 yıl, ihracat yaptığımız ulkelerin Avrupa başta olmak uzere diğer merkezlerin her birinin size karşı bakışları, yaklaşımları yani işinizi iyi yaptığınızdan dolayı elbette ki şu ana kadar herhangi bir farklı bakışları soz konusu değildir ama zihinlerinin arkasında Turkiye'yi kendi yaftaladıkları, haksız olarak Turkiye'ye bir yafta urettikleri o demokrasi acığı ve o hukuk acığı konusunda artık soz soyleyemeyecek konuma geleceklerini hep beraber goreceğiz.
Turkiye, onumuzdeki surecte acmak istediği yolları daha guclu bir şekilde acacak. Bu, Turkiye'ye bariyer kurmak isteyenlere o gucu ve takati vermeyecek. Turkiye gerek turizm acısından, gerek uluslararası doğrudan yatırımcı olarak, onumuzdeki 5 yılı cok verimli bir 5 yıl olarak değerlendirecek."
- "Turkiye Yuzyılı'na hep birlikte guclu bir başlangıc yapacağız"
Turkiye'de 6 gun sonra birtakım tartışmaların, birtakım gundemlerin sona ereceğini dile getiren Soylu, onumuzdeki pazartesi gunu herkesin tekrar işine bakacağını ifade etti.

Bakan Soylu, demokrasi kuralları ve hukuk icerisinde bir secimin olduğunu aktararak, "Cumhurbaşkanı belirlenecek, ardından bir hafta icerisinde hukumet belirlenecek. Sonrasında hem bakanlıkların calışmaları, hem de Meclis calışmaları başlayacak. İnşallah Turkiye Yuzyılı'na hep birlikte guclu bir başlangıc yapacağız." dedi.
- "14 Mayıs'ta parlamenter sistem tartışmaları, koalisyon donemi tartışmaları bitmiştir"
Turkiye'de artık koalisyonun ve koalisyon pazarlıklarının olmayacağının, Turkiye'nin artık tıkanmayacağının altını cizen Soylu, 21 yıldır bunun boyle olduğunu dile getirdi.
Bakan Soylu, Millet İttifakı'nın secimlerin ardından parlamenter sisteme gecmek istediğini vurgulayarak, şoyle konuştu:
"Cunku bunlar halka hukuki deklarasyonlardır. Biri dedi ki, 'Ben başbakan olmak istiyorum', biri dedi ki 'Ben Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'ni tamamen ortadan kaldırmak istiyorum', secime bunun icin gidiyoruz zaten. Yapacaklarınızı, ortaya koyacaklarınızı, soyleyeceklerinizi vatandaşla paylaşır, geldikten sonra yaparsınız. Ama millet buna izin vermedi. Turkiye, Millet İttifakı'nın en onemli tezlerinden birisi olan bir oneriyi 14 Mayıs'ta rafa kaldırmak değil, tamamen veto etti, cope attı. Dedi ki 'Sen başbakan olmak istiyordun, ben sana bu başbakanlık tezkeresini vermiyorum kardeşim.' Otekisine dedi ki; 'Sen parlamenter sisteme donmek istiyordun, biz sana bu imkanı da vermiyoruz artık.' Turkiye kendi adına orada cok onemli bir karar verdi, yoluna ve yolculuğuna devam ediyor."

Muhalefetin iktidara koalisyonla gelmek istediğini ifade eden Soylu, "14 Mayıs'ta millet istikrarını korumaya almıştır. Eskiye donuş tablosu secmeni urkutmuştur ve millet istikrarını koruma adına kıyama durmuştur. 14 Mayıs'ta parlamenter sistem tartışmaları, koalisyon donemi tartışmaları bitmiştir. İnşallah 28 Mayıs'ta bu karar guclu bir şekilde milletimiz tarafından, yine milletimizin iradesiyle onaylanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
- "14 Mayıs'ta secim bitmedi, sizleri tekrar 28 Mayıs gunu sandığa bekliyoruz"
Bakan Soylu, PKK'nın, FETO'nun ve DEAŞ'ın patronunun Amerika olduğunu dile getirdi.
FETO'nun, Amerikan'ın "istihbarat orgutu" olduğunu ifade eden Soylu, "Sadece bir teror orgutu falan değildir, istihbari bir orguttur." dedi.
Turkiye'nin 28 Mayıs'ta bir karar vereceğini vurgulayan Soylu, "Turkiye bugune kadar yaşamadığı bir 5 yıl yaşayacaktır. Onun altını cizerek soyluyorum, bunu goruyorum. Turkiye'nin kapasitesini yaşadığım icin, dunyayı bildiğim, gorduğum icin. Avrupa'yı yaşadığım, bildiğim, gorduğum icin. İmkanları bildiğimiz ve gorduğumuz icin." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, yarın gideceği Cerablus'ta Katar'ın desteğiyle Turkiye'de olan Suriyeliler icin 240 bin konutun temelinin atılacağını aktardı.
Turkiye'nin adımlarını elindeki imkanlarla en guzel bir şekilde atmaya calıştığını dile getiren Soylu, sozlerini şoyle tamamladı:
"21 yıldır bu gemiyi karaya oturtmayan Recep Tayyip Erdoğan'a guvenin, bu ulkenin istikrarına ve geleceğine guvenin. 14 Mayıs'ta secim bitmedi, sizleri tekrar 28 Mayıs gunu sandığa bekliyoruz. Eşinizden, dostunuzdan sandığa gitmeme kararında olan veya gerek gormeyen olursa lutfen onları da teşvik edin. Oy vermeye ayıracağımız yarım saat, 100 yıllık geleceğimizi belirleyecektir, lutfen bunu riske atmayalım."