MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu'nu siyaset uretemeyip noktanın ardına sığındığını belirterek "Noktalı siyaset olmaz" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli, Sivas Halk Buluşması'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan once kursuye cıkarak Sivaslılara seslendi. Bahceli konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'nin devam etmesi gerektiğine değinerek, "Turkiye'de 1946'da cok partili demokrasiye gecildi. O gunden bu gune gecen 70 yıllık donem icerisinde 17 koalisyon hukumeti kurulmuş, bu hukumetlerin omru kısa olmuş, 5-6 siya parti iktidarı gorulmuş, fakat Turkiye'nin hicbir sosyal ve ekonomik problemi cozulmediği gibi Turkiye'nin başına musallat olan ic ve dış guclere karşıda milletce durulamamıştır. Yani, parlamenter sisteme tekrar donelim diye mevcut sistemi eleştirenlere sesleniyorum. Bu kadar ağır bir felaketin yaşandığı donemde şuan icin kalkıp, 17 defa koalisyon hukumeti kurulmuş hepsinin omru 1-2 yıl olmuş, boyle bir yapıyla mı bu problemlerin altından kalkılabilecek. Şimdi bunun bir orneğini hep beraber goruyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi secimlerinin 2. turunu yaşarken bazı siyasi partiler bir araya geldiler, kimisi ittifak kurdu, kimisi başka yollara tevessul etti. Netice itibariyle 6'lı bir masa oluşturdular. Bu 6'lı masa 1.5 yıl toplandı bir tane Cumhurbaşkanı adayı belirlemekte başarılı olamadı. Sonunda bir isim uzerinde mutabakata vardıklarını soylediler ama masa alttan ustten catladı, bir takım PKK teror orgutunun uzantılarıyla da bir arada yeni yeni suni masalar oluşturmaya calıştılar. Şimdi Sivaslılara soruyorum. 1.5 yıl bir araya geldiniz. Her akşam bir yemek yediniz. Yediğiniz yemeklerde ne yediğinizi millete soylemediniz ama milletin karşısına gecip yalanla dolanla ortalığı karıştırıp, patatesten, soğandan, domatesten bahsedip pahalılıkları istismar ettiniz. Netice itibariyle bir tane adayı bulamadınız. En sonunda bir karara vardınız. Bugun bu adayla yarışa giriyorsunuz. Bu yedi partiden oluşan, yarın Meclis'te nasıl temsil edileceği belli olmayan, yonetimde istikrar yerine paydaşlar ureten, makamlar dağıtanlarla Turkiye'nin bugun ki ekonomik sıkıntılarını aşmak mumkun gozukmuyor" diye konuştu.
"Noktalı siyaset olmaz"
Bahceli, Kılıcdaroğlu'nu siyaset uretemeyip noktanın ardına sığınmakla suclayarak, "Bir de moda oldu; 'Şunu şunu yapacağım nokta.' Ne demek nokta, noktanın otesi nedir neden soyleyemiyorsun? Nokta, yani diyorsun ki ben adayım Kemal Kılıcdaroğlu adını kullanıyorum nokta. Peki noktadan sonra ki Kılıcdaroğlu kim? Ne yapacak bu noktadan sonra? Bu noktanın unlemi var ama bu noktanın virgulu yok. Nokta var demek unlemi de beraberinde getirmek demektir. Yedi tane unlem ver sonunda da bir nokta. Yedi noktanın icerisinde Meclis'te bir suru parti var ama nokta sadece ve sadece Kemal Kılıcdaroğlu. Kemal Kılıcdaroğlu milletin huzuruna cıktığında ne yapacağını anlat, nasıl yapacağını anlat, anlatamıyorsan kendini kurtarmak icin noktaya saklanma, noktanın altına gizlenme. Televizyona cıktığın zaman bu milletle alay etme. Evleri ucretsiz yapacakmışsın. Yalan dolan, fasulye nohut. Bunlardan bahsediyorsun son cumlen ne? Nokta. Noktalı siyaset olmaz" şeklinde konuştu.