Cumhurbaşkanlığı Sozcusu İbrahim Kalın, Kılıcdaroğlu'nun goruntuleriyle ilgili "Video kurgu ama unsurları gercek" acıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sozcusu İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kılıcdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video cekimleri var. Bunları yayınladılar... Ama montaj, ama şu, ama bu" dediği videonun "kurgu" olduğunu ancak "unsurlarının gercek" olduğunu soyledi.
Haberturk yayınında konuşan Kalın, "Bir grup kıvrak zekalı gencin hazırladığı kısa bir video. Bunun bir araya getirildiği unsurlar gercek. Videonun kendisi bir kurgu. Fakat asıl mesele burada bu acıklamaları PKK kadroları yaptı mı, yapmadı mı? Sormamız gereken asıl soru bu" dedi.
"1,5 aydır PKK kadrolarının ardı ardına sayın Kılıcdaroğlu'nun destek acıklamalarını biliyoruz. Yani birinci turda 14 Mayıs'a kadar onlarca acıklama yaptılar. Karayılan'ın, Duran Kalkan'ın ve diğerlerinin yaptığı acıklamalar var" ifadelerini kullanan Kalın, sozlerini şoyle surdurdu:
"Bunlar Turk siyasetini dizayn etmeye calışan bir teror orgutu. Şimdi sizinle ilgili boyle bir teror orgutu cıktı lehte, destek amaclı vs. acıklamalar yaptı. Siz bundan doğal olarak rahatsız olursunuz. 'Siz kimsiniz' dersiniz. 'Siz kimsiniz de beni boyle konumlandırarak destek acıklaması yapıyorsunuz' vs. diye."
Cumhurbaşkanlığı Sozcusu Kalın, "Şimdi bu konuda net bir tavır olmayınca, bakın birinci turda bunlarla ilgili bir şey duyduk mu biz? Bakın ben yine soyluyorum, Sayın Kemal Bey'in bunlardan rahatsız olduğundan eminim. Ama HDP ile kurdukları o ilişki, ittifak, ne derseniz ona, bundan dolayı bu konularda sessiz kalmak zorunda kaldı. Ben boyle okuyorum bunu" dedi. Kalın, "Bunu ifade etmesi gerekirdi birinci turda. Şimdi ediyor" diye ekledi.
Kılıcdaroğlu'ndan "montaj video" polemiğine yanıt: Allah'a sığınıyorum, bu kadar iftira cumhuriyet tarihinde hicbir zaman olmadı
Gundem
KILICDAROĞLU: CUMHURİYET TARİHİNDE OLMADI
Haberturk'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu ise dun akşam bir kez daha Erdoğan'ı eleştirerek "Devletin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bir kişi nasıl sahtekarlık yapabilir. Allah'a sığınıyorum dedim ya. Bu kadar iftira, bu kadar nankorluk, bu kadar duzeysizlik Cumhuriyet tarihinde hicbir zaman olmadı" dedi.
CHP lideri, "Keşke karşıma gelse de 'Yemin et' desem, 'Allah'a inanıyorsan yemin et' derdim. Sen nasıl ve hangi yuzle bu videoları cıkıp secim meydanlarında gosteriyorsun ve bunların doğru olduğunu soyluyorsun" dedi. Kılıcdaroğlu, "Kandil'in anahtarı senin cebinde, telefonlar senin cebinde. Beni niye sucluyorsun, beni sucluyorsan karşıma cıkacaksın, erkek gibi cıkacaksın karşıma. Kendini erkek olarak goruyorsan, erkek olarak cıkacaksın karşıma. Ben de cıkacağım, hesaplaşacağız. Onume koyacaksın videoları, ses kasetlerini. Nedir bu rezalet yahu? Biz bunu hic duşunmedik? Cunku Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir kişinin bu kadar alcalacağını hic duşunmedik" diye konuştu.
ERDOĞAN: AMA MONTAJ, AMA ŞU, AMA BU
Erdoğan'ın onceki gun katıldığı TRT ortak yayınında gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı'na "Konuşmanızda iki defa 'Bunlarla video cekmişler' dediniz. Ben onu tam anlayamadım. Yani kim, neyle video cekmiş?" diye sormuştu. Erdoğan ise Selvi'ye verdiği yanıtta, "Kılıcdaroğlu'nun, Kandil'dekilerle video cekimleri var. Bunları yayınladılar. 'Haydi, haydi, haydi' turu. Anladınız mı? Kandil'dekilerle bu şekilde, ama montaj, ama şu, ama bu... Video cekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler" ifadelerini kullanmıştı.
Kılıcdaroğlu, Erdoğan'ın bu sozlerine Twitter'dan"Montajcı sahtekar" diye yanıt vermişti.
Erdoğan, ilk tur oncesinde duzenlediği mitinglerde, Millet İttifakı'nın secimler icin yayımladığı "Haydi" isimli kampanya filmine montajla eklenen PKK goruntulerini izlettirmişti. Montajlanan videoda, Kılıcdaroğlu'nun arkasına Murat Karayılan dahil bazı PKK'lıların goruntuleri eklenmişti.
Kaynak: Haber Global
Gerceklikten Uzak Sular: Turkiye'de Dezenformasyon Fırtınası