Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kecioren'de, ''Milletimiz iktidara giden yolu milli irade yerine Kandil'de ve Pensilvanya'da arayanlara kırmızı kart gostermiştir. Pazar erkenden sandıklara giderek oyumuzu kullanacağız irademizi gostereceğiz. Rehavete kapılmak yok zafer sarhoşluğuna girmek yok'' dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kecioren'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması programında konuştu.
Erdoğan'ın acıklamalarından one cıkanlar şoyle:
''Bu kardeşiniz Kecioren'de misafir değil ev sahibiyiz. Yıllarca Subayevleri'nde oturdum sizlerle komşu oldum. Sizlerle tam 12 yıl boyunca ic ice yan yana yaşadık. Gun oldu beraber zorluklara goğus gerdik gun oldu aldığımız guzel haberlere beraber sevindik gun oldu aynı cenazeye omuz verdik. 12 sene acısıyla tatlısıyla gercekten guzel gunler gecirdik. Secimlerde ozellikle Keciorenli kardeşlerimiz yanımızda hep dik durdu. Şimdi de Kecioren'in pazar gunune aynı dik duruşu ile hazırlandığını goruyorum. İnanıyorum ki pazar gunu Bay Bay Kemal'e gereken dersi vereceksiniz.
''MECLİS'TE COĞUNLUĞUN CUMHUR İTTİFAKI'NA VERİLMESİ GUVENİN GOSTERGESİDİR''
Pazar gunu Ankara sandıklara dolacak, hesapları altust edecek. Bu hesapları altust etmeye var mıyız? Buna hazır mıyız? Siz 53'u aşan oy oranı ile Meclis'te de Cumhur İttifakı diyerek Bay Bay Kemal'in butun hesabını altust ettiniz. 323 milletvekili ile Cumhur İttifakı parlamentoda bir zemin oluşturdu. Yani yasama organı olarak Cumhur İttifakı'nda biz varız. Milletimiz guclendirilmiş parlamenter sistemi falan ayaklarının altına aldı. Milletimiz o eski Turkiye gunlerine geri donme tekliflerini reddetti. Koltuk paylaşımı yapıyorlar. Toplamı 1 puan eden bu malum partiler ondan yaklaşık 40 tane milletvekilini aldılar. Bu ne iştir? Bu nasıl da hesap uzmanıymış? Meclis'te coğunluğun Cumhur İttifakı'na verilmesi guvenin gostergesidir.
''MİLLETİMİZ KIRMIZI KART GOSTERMİŞTİR''
Milletimiz iktidara giden yolu milli irade yerine Kandil'de ve Pensilvanya'da arayanlara kırmızı kart gostermiştir. Buradan 14 Mayıs'ta istikrar sursun Turkiye buyusun diyen tum vatandaşlarıma ayrı ayrı teşekkur ediyorum.''
'REHAVETE KAPILMAK, ZAFER SARHOŞLUĞUNA GİRMEK YOK''
4 gun sonra yeniden secim var. Pazar gunu icin oy verme dışında hicbir plan yapmayacağız. Pazar erkenden sandıklara giderek oyumuzu kullanacağız irademizi gostereceğiz. Rehavete kapılmak yok zafer sarhoşluğuna girmek yok. Olmazsa olmaz sandık ve sandıkta da Allah'ın izniyle zafere yuruyeceğiz. 28 Mayıs'ta bizim rakibimiz asla CHP Genel Başkanı değildir en buyuk rakibimiz rehavettir zaten ondeyiz nasıl olsa kazanırız duygusuna kapılmaktır.

''14 MAYIS'TA PEK COK ALGI BALONUNUN PATLAMASINA ŞAHİTLİK ETTİK''
14 Mayıs'ta aynı zamanda pek cok algı balonunun patlamasına şahitlik ettik. Diktator 2. tura kalır mı ya? Diktator işini birinci turda bitirir hem de yuzde 90'larla bitirir. Biz diktatorluğe değil milletimizin gonlunu kazanmaya hasretiz.