AK Parti Yurt Dışı Secim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Fatih Toprak, Turkiye'deki Cumhurbaşkanı Secimi'nin ikinci turu icin yurtdışında yaşayan vatandaşların yuzde 56'lık sandığa gitme oranıyla uluslararası diasporada yeni bir rekora ulaşıldığını soyledi Almanya'nın Koln kentindeki Ulusrarası Demokratlar Birliği (UID) Genel Merkezi'nde duzenlenen basın toplantısında değerlendirmede bulunan Toprak, "İkinci turda yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız 56'ya ulaşan bir oranla rekor bir duzeyde secimlere katılım sağladılar. Bu Uluslararası diasporada yeni bir rekor. Birinci turda yuzde 53,5 ile bir rekor kırılmıştı ama ikinci turda yuzde 56 oldu ve gumruklerde oy kullanma işlemi devam ediyor." dedi.
Secimlerin buyuk bir organizasyon olduğunu vurgulayan Toprak, şunları kaydetti:
"Bizler AK Parti Yurtdışı SKM olarak 30 bin gorevlimizle hem birinci hem ikinci turda sahada onemli calışmalar gercekleştirdik. İkinci turda ozellikle secmenimizin secime katılımını arttırmak icin onemli calışmalar gercekleştirdik. Gorev alan tum arkadaşlarımıza, Dışişleri Bakanlığı personelimize, Yuksek Secim Kuruluna, Uluslararası Demokratlar Birliğine ve ilgili ulkelere cok teşekkur ediyorum. Bayram şenliğinde guzel bir secim atmosferi, bir festival havasında yurtdışında oylar kullanıldı. Ulkemiz ve milletimiz icin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Turkiye'mizin geleceği ve memleketleri icin sandığa giden her bir secmenimize şukranlarımı sunuyorum."
UID Genel Başkanı Koksal Kuş, gumruk kapılarındaki oy kullanma işleminin 28 Mayıs akşamına kadar devam edeceğini hatırlatarak, "Birinci turda 13 gun oy verme suresi vardı, ikinci turda bu sure sadece 5 gune inmişti. Yuzde 56 civarı katılım soz konusu. 1 milyon 900 binin uzerinde gumruklerde kullanılan oylarla birlikte verilen oy olacağını ongoruyoruz." ifadelerini kullandı.
Kuş, "Ben butun vatandaşlarımıza bu kadar engellemeye, bu kadar zahmete rağmen secimlere katıldıkları ve gelip oy verdikleri icin teşekkur ediyorum. Sandık başında bekleyip vatandaşlarımızın oy vermesini sağladıkları icin orada gorev yapan herkese teşekkur ediyorum. Kendi araclarıyla secmenleri gonullu olarak sandığa taşıyanlara da teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Secimlerin olaysız ve demokratik şekilde gectiğine işaret eden Kuş, "Bu secimin vatanımıza, yurdumuza ve gelecekte oluşacak hukumete hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Cok guzel bir secim geride bıraktığımızı duşunuyorum. Umit ediyorum ki pazar gunu Turkiye'de de secimler buyuk bir katılımla ve olaysız gercekleşmesini Cenabıallah'tan temenni ediyorum." dedi.