Cevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendisine mektup yazarak gormek istediğini ifade eden engelli Yasin Taşkın'ı evinde ziyaret etti. 4 yıl once gecirdiği motosiklet kazası sonrası yaşamını evde surduren yuzde 68 engelli Yasin Taşkın, Bakan Kurum'a ulaştırılmak uzere yazdığı mektubu Ataşehir AK Parti İlce Başkanlığı'na iletti.
Taşkın, mektubunda, "Selamunaleykum Murat abim, ben Yasin Taşkın, 23 yaşındayım. Yuzde 68 engelliyim. 4 yıldır evdeyim. Sizi cok seviyorum. Sizi gormek istiyorum. Sizi gormek bana guc verecek." ifadelerine yer verdi.
Bakan Kurum da Yasin Taşkın'ın davetine kayıtsız kalmayarak genci evinde ziyaret etti.
Ziyaret anlarını sosyal medya hesabından yayımladığı video ile paylaşan Bakan Kurum, Yasin Taşkın'ın engeli nedeniyle evden zor cıkabildiğini belirterek, "Bir mektup yazıp beni evlerine davet etmişti. Nihayet o ziyareti gercekleştirebildik. Yasin ile uzun uzun sohbet ettik. Onun ve tum engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak icin elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum'u gormekten mutluluk duyduğunu belirten Yasin Taşkın ise, "Murat abi sağ olasın, Allah razı olsun. Gercekten beni cok mutlu ettin." dedi.
Taşkın'ın, gecirdiği motosiklet kazası sonrası yıllardır evde olduğunu belirten yakınları, Kurum'un ziyaretinin kendilerine moral olduğunu ve Yasin Taşkın'ın, Bakan Kurum'un kendisini ziyaret edeceğini oğrendiğinden beri uyumadığını anlattı.
Taşkın, "Ben iş istiyorum. Annem olene kadar bana bakar, biliyorum ama ben calışıp paramı kazanıp anneme bakmak istiyorum." sozleriyle iş talebinde bulunduğu Bakan Kurum'dan soz aldı.
Bakan Kurum, Yasin Taşkın'a 34 numaralı, adının yazdığı, imzalı Beşiktaş forması hediye etti.