"(Kılıcdaroğlu'nun Ozdağ ile goruşmesi) Sayın Kılıcdaroğlu'na, Sinan Oğan ve diğer butun taraflarla temas kurma yetkisi verdik. Sayın Kılıcdaroğlu bu temasları bize rağmen, bize karşı almış değil"- "Şeffaf olmayan hicbir şey yok Millet İttifakı'nda. Bu anlamda ben Sayın Kılıcdaroğlu'na guveniyorum. İki yıl oluşturduğumuz kultur bizim gizli protokol yapmamıza izin vermez. Bakanlıklar konusu, 6 lider arasında goruşulmemişken başka hic kimseyle muzakere edilemez" Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Umit Ozdağ'ın goruşmesine ilişkin, "Sayın Kılıcdaroğlu'na, Sinan Oğan ve diğer butun taraflarla temas kurma yetkisi verdik. Sayın Kılıcdaroğlu, bu temasları bize rağmen, bize karşı almış değil." dedi.
Davutoğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle partisinin genel merkezinde bir araya geldiği toplantıda, gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.
28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Secimi'nin ikinci turunun demokratik olgunlukla tamamlanması temennisinde bulunan Davutoğlu, 14 Mayıs secimlerinde milletin değişimden yana oy kullandığını belirtti.
Davutoğlu, "Onumuzdeki secim tam bir referandumdur. Aday sayısı ikiye inmiştir. Halkımız bir karar verecek, eski duzen devam mı edecek, yeni bir başlangıc mı olacak?" diye konuştu.
Zafer Partisi Genel Başkanı Umit Ozdağ'ın, CHP Genel Başkanı Kılıcdaroğlu'nu destekleme acıklaması yaptığı hatırlatılarak, imzalanan protokole ilişkin bir soru uzerine Davutoğlu, Turkiye'de siyasette değişimleri zorlayan şartların bulunduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Hukumet Sistemi'nde cumhurbaşkanı olmak icin yuzde 50'nin uzerinde oy alınması gerektiğini hatırlatan Davutoğlu, bu nedenle partilerin ve liderlerin, iktidara gelmek icin en geniş koalisyonları kurmaları gerektiğini, bunun icin de gecmişte farklı duşunenlerin bir araya gelmesinin zorunluluk olduğunu soyledi.
- "Dunku protokol CHP ile Zafer Partisi arasında"
Secimlerin ardından Millet İttifakı'nı oluşturan 6 siyasi partinin genel başkanının bir araya geldiğini anlatan Davutoğlu, "Sayın Kılıcdaroğlu'na, Sinan Oğan ve diğer butun taraflarla temas kurma yetkisi verdik. Sayın Kılıcdaroğlu bu temasları bize rağmen, bize karşı almış değil. Hep beraber dedik ki 'Madem ikinci tura kaldık, herkesle goruşulebilir, herkesin onayı alınabilir.'" diye konuştu.
Ahmet Davutoğlu, "Sayın Umit Ozdağ ile fikirlerimizin coğu uzlaşmıyor, bu acık. Ama fikirlerimizin coğunun uzlaşmıyor olması birlikte bir muzakere yapmayacağız anlamına gelmez." ifadesini kullandı.

Kemal Kılıcdaroğlu ile dun akşam saatlerinde goruştuğunu bildiren Davutoğlu, kayyum konusunda Gelecek Partisi olarak tavırlarının acık ve net olduğunu dile getirdi.
Demokrat insanın secilme makamı olan yerlere atanma kabul etmesinin mumkun olmayacağını soyleyen Davutoğlu, kayyum atamasının belediye başkanlarını değil, oy veren halkı cezalandırmak olduğunu savundu.
Davutoğlu, "Bizi bağlayan tek şey, altı liderin altına imza attığı dokumanlardır. Oradan sapıldığı anda tepkimi anında gostermekten cekinmem. Dikkat ederseniz, dunku protokol CHP ile Zafer Partisi arasında." dedi.
- "Boyle bir pazarlığa Sayın Kılıcdaroğlu girmez"
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Umit Ozdağ'ın İcişleri Bakanlığı konusunda yaptığı acıklama hatırlatılarak, "7 maddelik protokol var, acaba gizli bir protokol mu var?" sorusu uzerine de şunları soyledi:

"Şeffaf olmayan hicbir şey yok Millet İttifakı'nda. Bu anlamda ben Sayın Kılıcdaroğlu'na guveniyorum. İki yıl oluşturduğumuz kultur bizim gizli protokol yapmamıza izin vermez. Verirse ne olur? O zaman bize izah gerekir. Şu ana kadar da boyle bir durum gormedik. Bakanlıklar konusu 6 lider arasında goruşulmemişken başka hic kimseyle muzakere edilemez, cok net ifade ediyorum. Sayın Kılıcdaroğlu da bunu soyledi. 6 lider daha biz iki yıldır bir aradayız. Bir makam şeyi peşinde olarak da oturup 'Sen şunu mu, bunu mu alacaksın' demeden bu 6 lider dışında kim olursa olsun Sayın Umit Ozdağ icin demiyorum bunu, boyle bir pazarlığa Sayın Kılıcdaroğlu girmez. Bizler bunu zaten kabul etmeyiz. Bu anlamda bir kultur var aramızda. Bu kulture riayet edildi. Sayın Ozdağ da zaten bunu ifade etti, 'Bunlar konuşulmadı' diye."