Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk olduğu televizyon yayınında cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu'nun sozlerine cevap verdi. Erdoğan, "Ortaya koyduğun bir eserin yok, bir vizyonun yok. Seninle ben Ok Meydanı SSK Hastanesi'ni mi konuşacağım" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN Turk ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İşte Erdoğan'ın acıklamalarından one cıkanlar:
Biz bugune kadar hep kendimizle yarıştık. Kendi rekorlarımızı daha da yukseltmenin cabası icinde olduk. Karşımızda da vizyon sahibi, yenilikci, bizimle eser ve hizmette yarışacak bugune kadar ne yazık ki bir muhalefet bulamadık. Ve Turkiye'nin, Turk demokrasisinin en buyuk talihsizliği de zaten bu. Yani uretemeyen, eser ortaya koyamayan muhalefetle yarışmak.
Kılıcdaroğlu beni televizyona davet ediyor da televizyonda benle neyi konuşacaksın? Ortaya koyduğun bir eserin yok, bir vizyonun yok. Seninle ben Ok Meydanı SSK Hastanesi'ni mi konuşacağım? Bunlarla beraber oyle bir noktaya geldi ki Kandil'in parlamentodaki uzantılarının desteğini isteyecek kadar duştu. Ve yuzde 1 bile oy potansiyeline sahip olmayanlara gittin 40 kadar milletvekilliği verdin. Bunları mı konuşacağım senle?
28 Mayıs'ta oy verecekler guclu Turkiye idealini, Turkiye Yuzyılı vizyonunu ve her zaman soylediğim gibi eser ve hizmet anlayışını goz onune almalı. Referans olarak baktığımızda Sayın Kılıcdaroğlu'nun bu noktada bir referansı yok. İktidara gelemiyorsan bunun bir nedeni var. Sende 11 tane buyukşehir belediye başkanlığı var. Bunlarda acaba siz eser olarak ne ortaya koydunuz? 15 kez secime girdi hepsini kaybetti. Bu millet seni durup dururken reddetmiyor. Yerel yonetimde siz ortaya bir performans koyarsanız, boyle bir referansınız olursa millet de 'Yerelde bu başarıyı gosterdiklerine gore merkezi yonetimde de bu başarıyı ortaya koyarlar' der.
"Teror korkusu cekilince yatırım başladı"
Teror orgutleriyle olan mucadelemizde biz cok cok iyi bir konuma geldik. O bolgelere yatırım olmuyordu, şimdi o bolgelere yatırım başladı. Teror korkusu oradan cekilince yatırım başladı.
Teror orgutlerinin defalarca destek aldığı aday var, diğer tarafta 21 yıldır Turkiye'yi her alanda bir ust lige taşıyan ehil kadrolar var.
Biz kazandığımızda, bu ulkede kimse kaybetmeyecek. Cunku herkes yatırımsa yatırımını yapacak, istihdamsa istihdamını sağlayacak. Turizmin en buyuk yatırım donemi bizim donemimizdir. Biz turizmde hedefi 100 milyar dolar olarak koyduk. COVID-19 gibi sıkıntılı donemlere rağmen sektorde ciddi sıcrama yaşadık.
Varsın birileri gerilim ve kutuplaştırmayla, siyaset dilini zehirlemek suretiyle yol almaya calışsın. Biz milletimizi kucaklamaya devam edeceğiz. O akşam Sayın Kılıcdaroğlu kazanırsa, teror orgutleri kazanacak, Londra tefecileri kazanacak, ABD şirketleri kazanacak. Kaybedenler ise ulkemiz uzerine hesap yapanlar olacak. Bu noktada birliğimize kast edenlere fırsat vermememiz lazım diyorum.
"Kadına şiddeti kesinlikle reddeden bir partiyiz"
Kadına şiddeti kesinlikle reddeden bir partiyiz. Kadına şiddet; bizim inancımızda ve değerlerimizde kesinlikle yasaklanmıştır. AK Parti'nin icerisinde de bu kesinlikle mumkun değildir. Bu toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor. Kadınların parlamentoda temsil noktasında da bir yerinin olması gerekiyor. Bu ulkede kadınlarımızın ve her vatandaşımızın ozgur ve eşit şekilde yaşamasını sağlayacak adımları da zaten biz attık. Bu adımların karşısında da biz her zaman CHP'yi bulduk. Neyi başardıysak CHP'ye rağmen başardık. Onların kadınlarla ilgili soylemlerine bakmayın samimi değiller. Parlamentodaki yapılarına bakın. Başortusune ozgurluk duzenlemesini hayata gecirdiğimizde Kılıcdaroğlu hemen bunun iptali icin Anayasa Mahkemesi'ne koştu. Ama şimdi inkar ediyorlar.
Kadına şiddetin adeta yok olma noktasına geldiği donem bizim donemimizdir. 21 yılda hicbir kadın bir herhangi bir hakkını kaybetmediği gibi nice yeni haklara kavuşmuştur. Eğitimde kadınlarımız fersah fersah ilerleme kaydetti. Kadınlarımızın eğitimini tamamlama oranını yuzde 70'lerden 88 seviyesine biz getirdik.
"Teroru kaynağında kurutma stratejisi uyguluyoruz"
Secimi kazanırsak ilk icraatımız arkadaşlarımızla istişare edip suratle kabineyi kurmak olacak.
Teroristlerin desteğiyle yoluna devam edeni milliyetcilik kabul etmez. Benim bildiğim milliyetci dağdakilere ateş kopuruyor.
Şu an biz teroru kaynağında kurutma stratejisi uyguluyoruz. Ama Kılıcdaroğlu'nun birlikte hareket ettikleri 'Biz Suriye'nin kuzeyinde adımlarımızı atacağız' diyor. Bunların derdi başka.
"Sinan Oğan Bey'in katılımında pazarlık yok"
Sinan Oğan Bey'in katılımında pazarlık yok. Şu anda adeta Cumhur İttifakı'nın bir elemanı gibi calışmalara başlamış durumda.
Sinan Bey ile ilkesel konularda konuştuk. Turk dunyası ve teror konularında Sinan Oğan ile aynı duşuncedeyiz. Multeciler konusunda kendisine şunu soyledik; Suriye'nin kuzeyinde bizim briket evler planımız var. Bir yeni adım da Katar'ın verdiği destekle birlikte 1 milyon multeciyi iskan edebileceğimiz Suriye'de konut yapımına gideceğiz. Bu evler azami 1 sene icinde biter.
Şu anda Turkiye, Rusya, İran ve Suriye dortlu goruşmeler yapıyor. Bu goruşmelerle de Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına doneceklerine inanıyorum. 600 bine yakın sığınmacı dondu, terorle mucadelemizde başarılı oldukca bu daha da hızlanacak.
Kemal Kılıcdaroğlu'ndan, Umit Ozdağ'a 3 bakanlık teklif edilmiş.
"85 milyonu bir avuc insanın aşırı kar hırsına kurban etmeyeceğiz"
Kılıcdaroğlu ve şurekası, Turkiye ekonomisini cokertmek icin yurutulen operasyonlara alet oluyorlar.
Benim Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili sorunum olur mu ya? Bayrak yere duştuğu zaman dunya liderlerinin onunde bayrağımı yerden kaldıran bir liderim. Ama Kılıcdaroğlu, Kandil'de benim bayrağıma muhalefet edenlerle beraber yol yuruyor. O benimle bayrak konusunda yarışamaz. İlk 4 madde ile ilgili olumsuz bir şey soz konusu olamaz. Bunu soylemek terbiyezliğin daniskası.
Kira artış oranları konusunda cebri adımlar atmak zorundayız. Bu konuda, Adalet Bakanlığı'nın bu işin uzerine cok sert tedbirlerle gitmesi lazım. 85 milyonu bir avuc insanın aşırı kar hırsına kurban etmeyeceğiz. Konut arzını artırmak icin de kurumlarımız ceşitli destek paketleri acıklıyorlar. Deprem bolgesindeki konutları da hızlı bir şekilde inşallah tamamlayacağız.