AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bunu soylemek istemezdim ama sayın Ozdağ, gocmenlerin gonderilmesiyle ilgili bir bakanlık talebinde bulundu. Bir bakanlığın verilmesi ve goc meselesinin o bakanlık uzerinden duzenlenmesi, tercihen İcişleri Bakanlığı uzerinden duşunuluyordu" dedi. Haberturk TV'de katıldığı canlı yayında gazeteciler Sena Alkan ve Mehmet Akif Ersoy'un gundeme ilişkin sorularını yanıtladı.
ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın 14 Mayıs'ta aldığı oyların analizinin iyi yapılması gerektiğini belirten Kurtulmuş, bunların biraz "protest oy" olduğunu ifade etti.
Kurtulmuş, oy verenlerin ozellikle Turkiye'nin bolunmez butunluğu, terore karşı mucadele, siyasette terorun golgesinin olmaması konusunda ortak bir eğilim gosterdiğini anlattı.
Teror orgutu PKK/PYD karşıtlığının yuzde 5,2'nin ana damarını oluşturduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bu oyların, Tayyip Erdoğan'a kayış gostereceğini soyleyebiliriz. O kitlenin bir numaralı tercihinin terorle mucadele olduğunu, PKK/PYD karşıtlığı olduğunu biliyoruz. Bazı HDP'li aktorlerden şunu bile soyleyenler oldu, 'Biz de Suriye'dekiler, Rojava bolgesindekiler gibi buyuk kazanımlar elde edeceğiz'. Orada ne kazanım var? Şehirler yıkılmış. Yerel yonetim ozerkliğinin, Kılıcdaroğlu tarafından acıkca dile getirilmesi. Bazı mitinglerde 'Apo'ya ozgurluk' sloganları atılması. Butun bunlar vatandaşta tedirginlik oluşturdu." dedi.
- "O destekten medet uman bir aday olduğunu da unutmayın"
Kurtulmuş, emperyalistlerin, "vekalet savaşı" adı altında teror orgutlerini kullanarak bolgeyi parcalamak istediklerinin aşikar olduğunu soyledi.
Bunların iclerindeki kini artık gizleyemediklerini dile getiren Kurtulmuş, "Bunlar, 'Fırsat bu fırsat Erdoğan'ı bir şekilde indirip Kılıcdaroğlu'na destek verelim.' dediler. Birtakım FETO'cu hesaplar tarafından da aynı durum gecerlidir. Butun gucleriyle 'Kılıcdaroğlu secilsin.' noktasında bu secime asıldılar. Erdoğan'ın karşısında konumlanmış bir başka politik aktor var, Kılıcdaroğlu. Dunyanın sayılı dergileri, manşet attılar. Hazırladıkları kapaklar, yazdıkları yazıların hepsi psikolojik harekattı. 'Tayyip Erdoğan'ı devirin, sandığa gidin, demokrasiye sahip cıkın, 2023'un en onemli secimdir.' diye yayın yaptılar. Kılıcdaroğlu şunu acık soyleyebilirdi, 'Ey HDP, kalkın Kandil'e donun, PKK/PYD'ye donun, ey teror orgutleri, biz PKK'nın Kurt halkı uzerindeki baskısını kabul etmiyoruz'. Bir kere HDP'ye cağrısı oldu mu? Oradan gelen desteğe eyvallah diyen, o destekten medet uman bir aday olduğunu da unutmayın." diye konuştu.
- "Sayın Ozdağ bizden bakanlık talep etti"
Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Umit Ozdağ ile yaptıkları goruşmeye ilişkin şunları kaydetti:

"Bunu soylemek istemezdim ama sayın Ozdağ, gocmenlerin gonderilmesiyle ilgili bir bakanlık talebinde bulundu. Bir bakanlığın verilmesi ve goc meselesinin o bakanlık uzerinden duzenlenmesi, tercihen İcişleri Bakanlığı uzerinden duşunuluyordu. Ben de verdiğim cevabı soyleyeyim, Cumhur İttifakı başından itibaren hicbir şekilde al ver pazarlığı icerisinde olmadık. Cumhur İttifakı'na katılan hicbir partinin boyle bir pazarlığı olmamıştır. Biz de acık pazarlık değil ilkesel duruşumuz olduğunu soyledik. Temelde 'teror' ve 'goc' gibi iki konuyu konuştuk."
Ozdağ'ın "Biz gonullu değil gerekirse zorunlu olarak gondermek isteriz." sozlerini hatırlatan Kurtulmuş, "Orada bir farklılığın olduğu acık. Bu konuları konuştuk. Gocmen meselesinin cok titiz ve detaylı şekilde hukumet tarafından calışıldığını kendisine ifade ettik. Hic konuşulmamış gibi acıklama yapması doğru değildi." değerlendirmesinde bulundu.
- "Vatandaş 'Erdoğan'ı bırakmayacağız' dedi"
Vatandaşın birinci turda "Biz Erdoğan'ı bırakmayacağız." dediğini belirten Kurtulmuş, Meclis'te coğunluğu almalarının "muhteşem bir başarı" olduğunu soyledi.
28 Mayıs'ta gercekleştirilecek Cumhurbaşkanı Secimi ikinci turunu işaret eden Kurtulmuş, "Bunun ustune ne alabilirsek alacağız. Cok daha yuksek bir oyla kimsenin gık cıkaramayacağı, mazeret uyduramayacağı şekilde Cumhurbaşkanımızı sececeğiz. Bu cift maclı kupa finali. Birinci macı biz kazandık ama daha kupayı almadık." dedi.

- "Esas mesele teror baronlarının acık desteği"
Siyasetteki montaj tartışmalarına değinen Kurtulmuş, "Nerede yapıldı? Bence iceriğine bakmak lazım. Sayın Kılıcdaroğlu şunu soyleyebiliyor mu, 'PKK'lılar Kılıcdaroğlu'na oy verin demediler'. Burada esas mesele teror baronlarının acık desteği. Burada belki kolaj yapılmıştır. İceriği yanlış mı? Evet bu icerik doğru. Bu icerikle ilgili başka goruntulerin olduğu cumle alem biliyor." ifadesini kullandı.
Kurtulmuş, secimden sonra gundemlerinde enflasyonla mucadele olacağını dile getirerek uretim, istihdam ve ihracat eksenli zeminde ilerleyeceklerini aktardı.
Gerektiğinde Turkiye'nin reformları yapabilecek imkana sahip olduğuna dikkati ceken Kurtulmuş, "AK Parti'nin en buyuk meziyeti de reformlardaki dinamizmidir. Realitelere ve ihtiyaclara gore reformları yapar. Yatırım ortamının iyileştirilmesi tabii ki oncelikli hedeftir. İhracatı artırarak doviz gelirlerini artırmak bir başka hedefimizdir." diye konuştu.
- "Cumhurbaşkanımız dunyanın en tecrubeli siyasetcilerinden biri"

Kurtulmuş, bakanların milletvekili olmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesini olduğunu belirterek şoyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı hangi bakanla ne şekilde yuruyeceğine karar verecek. Cumhurbaşkanımız dunyanın en tecrubeli siyasetcilerinden biridir. Kime ihtiyacı varsa bunları tercih edecek, kamuoyuyla paylaşacaktır. Gidişata baktığımızda parlamento dışındaki bakanlara yoğunlaşacağını goruyorum. Sonucta karar verecek olan Cumhurbaşkanımız."
Turkiye'de yabancıya konut satışı meselesinde ilkeler cercevesinde, kimin ne şekilde vatandaşlık alacağının belli olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Bu, 'Ev aldım, dukkan aldım vatandaşlığa gececeğim.' şeklinde bir prosedur değil. Vakti zamanı gelir, bu uygulamanın beklenen faydayı sağlamadığı gorulurse bu da gozden gecirilebilir." dedi.
HUDA PAR'ın, Cumhur İttifakı'na katılmasına değinen Kurtulmuş, "HUDA PAR bizim listelerimizden secime girdi ve 4 milletvekili aldı. Mutlaka katkısı olmuştur. Batman'da AK Parti'nin 1 milletvekili vardı. Bu secimde ikinci milletvekili HUDA PAR'ın calışmasıyla geldi." şeklinde konuştu.