TBMM'nin en genc milletvekili olarak secilen 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, mazbatasını alarak kaydını yaptırdı. 14 Mayıs'ta yapılan 28'inci Donem Milletvekili Genel Secimi'nin ardından mazbatasını alan milletvekilleri, TBMM'de kayıt işlemlerini surduruyor. Parlamentonun en genc uyesi olan AK Parti'li Zehranur Aydemir de bugun mazbatasını aldıktan sonra Mecliste kaydını yaptırdı. Aydemir'e kayıt işlemleri sırasında eşi Omer Faruk Aydemir eşlik etti. Aydemir, yeni donemin hayırlı olmasını dileyerek, "28'inci donemin en genc milletvekili olarak sorumluluğumun farkındayım ve heyecanlıyım. İnşallah hem Ankara Milletvekili hem de Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nin en genc milletvekili olmanın sorumluluğunu en guzel şekilde hakkıyla teslim edebilmek nasip olur. Genclerin sesi olarak Mecliste var olacağım, genclerin hayallerini gercekleştirmeye ve genclere vaat ettiğimiz her calışmanın hem takipcisi hem de gercekleştiricisi olmak icin var gucumle calışacağım" dedi.
Genc milletvekili olarak gencler icin calışacağını soyleyen Aydemir, "Şu an da Mecliste 30 yaşından kucuk 5 milletvekilimiz var ve bunlardan 4'u AK Parti'den. Biz, genc vekiller olarak genclerin sesi olacak ve gencler icin bu 5 yılda en guzel şekilde calışacağız. Bu goreve hazırım; cunku arkamda cok buyuk bir lider var ve ben bu liderin bana yuklediği sorumluluğun ve guvenin farkındayım. Bana duyulan bu guvenin hakkını vermek ve sorumluluğu en guzel şekilde değerlendirmek icin calışacağım" diye konuştu.
Zehranur Aydemir'in eşi Omer Faruk Aydemir ise 2 ay once evlendiklerini, adaylığın ortak kararları olduğunu ve eşine calışmalarında destek olacağını soyledi.