Memur-Sen Konfederasyonuna Uye Belediye ve Ozel İdare Calışanları Birliği Sendikası Bem-Bir-Sen Yerel Yonetimler Hizmet Kolu'nda Genel Yetkide 18. Yılında yine zirvede
Cevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nda yapılan toplantıda Yerel Yonetimler Hizmet Kolunda 2023 yılı yetki tespit surecini, 70.038 uye sayısı ile Yerel Yonetimler Hizmet Kolunda calışan sendikalı Memurların %51 oranında orgutluluğu ile acık ara birinci olarak tamamladı.
Yerel Yonetim Hizmet Kolunda calışan Memurların haklarını koruma ve kazanım elde etme hususunda; SDS, Yemek Yardımı, 3600 Ek Gosterge başta olmak uzere 58 kazanıma imza atan. 31 Mart 2019 yerel secimlerinin ardından yaşanan surecte işten cıkarma, mobbing ve baskılara karşı bircok eyleme imza atan Bem-Bir-Sen yaşanan bu surece rağmen gectiğimiz sene olduğu gibi bu sene de uye sayısını artırdı.
Genel Yetkide 18. yılı goğusleyen Bem-Bir-Sen'in Genel Başkanı Levent Uslu başarıda emeği olan herkese teşekkur ederek, zorlu sureclere rağmen uye sayısını gecen yıla nazaran %15 oranında arttığını vurguladı.
Levent Uslu sosyal medya hesapları uzerinden yapmış olduğu acıklamada; "Bu sene istediğimiz hedeflere tam isabetle ulaştık elhamdulillah. Dikkat ederseniz; Genel Yetkili olduğumuz Yerel Yonetimler Hizmet Kolu'muzda sendikalı Memurların %51'i Bem-Bir-Sen'e Uyedir. Bu zorlu sureclere rağmen gecen seneye gore %15 artış sağladık.
29 yıllık tarihimizde 15 Mayıs tutanaklarına gore ilk defa 70.000 Uye sayısını aştık.
70.038 kıymetli Uyelerimize, İşyeri Temsilcilerimize,
Engelli Komisyonumuza,
Kadın Komisyonumuza, Disiplin ve Denetleme Kurullarımıza,
İl/Şube Yonetim Kurullarımıza ve Genel Merkez Yonetim Kurulumuza
İlk gunden bugune kadar emek, gonul ve omur vermiş butun teşkilatlarımıza hassaten teşekkur ederim. Bu zorluklara rağmen bu buyuk başarı hepimizin başarısıdır, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.