"Buradan 'once ulkem ve milletim' diyen tum vatandaşlarıma cağrıda bulunuyorum. Gelin, Turkiye'nin onunde yeni bir donemin kapılarını birlikte acalım" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından "once ulkem ve milletim" diyen vatandaşlara cağrıda bulunduğunu belirterek, "Gelin, Turkiye'nin onunde yeni bir donemin kapılarını birlikte acalım." dedi.
Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 27 Mayıs'ın demokrasinin en sancılı yol ayrımlarından, 29 Mayıs'ın da İstanbul'un fethiyle tarihin en onemli zaferlerinden olduğunu kaydetti.
Millet olarak bu iki gunun tam ortasına denk gelen 28 Mayıs'ı acılardan ders aldıkları, zaferlerle gurur duydukları bir şolene cevirmek istediklerini dile getiren Erdoğan, bugune kadar 85 milyon vatandaşın hayatına katkıda bulunan hizmetleriyle 81 vilayetin her karışına dokunan eserleriyle sozlerinin eri olduklarını ispatladıklarını vurguladı.
Erdoğan, 28 Mayıs'ta hep birlikte Turkiye Yuzyılı'nın etrafında kenetleneceklerine, buyuk ve guclu Turkiye yolculuğuna devam edeceklerine inandığını belirterek, şoyle devam etti:
"Buradan 'once ulkem ve milletim' diyen tum vatandaşlarıma cağrıda bulunuyorum. Gelin, Turkiye'nin onunde yeni bir donemin kapılarını birlikte acalım. Gelin, ulkemizin asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini 21 yılda nasıl beraberce telafi etmişsek Turkiye Yuzyılı'nı da omuzlarımızda birlikte yukseltelim. Gelin, birliğimize, beraberliğimize, ebedi ve ezeli kardeşliğimize 85 milyon olarak sahip cıkalım. Kokenine, inancına, mezhebine, meşrebine, siyasi tercihine bakmaksızın her bir insanımızın bu kutlu yuruyuşte yerini almasını arzu ediyoruz. 28 Mayıs gecesini taze bir başlangıca donuşturmek icin bizimle olmanızı bekliyoruz. Gonlumuz de kollarımız da milletimizin tum fertlerine sonuna kadar acıktır."