Eski manken Deniz Akkaya, sanatcı Haluk Levent'e iftira attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma cercevesinde Savcılığa ifade verdi. Şupheli Akkaya'nın ifadesinde, ''Amacım AHBAP Derneği'nin ve Haluk Levent'in toplanan milyarlarca lira seviyesindeki yardımı gereği gibi değerlendiremediği ve halkın parasına sahip cıkmadığı yonundeki iddialar konusunda halkı bilgilendirmekti" dedi. Eski manken Deniz Akkaya hakkında, sanatcı ve AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent'e sosyal medyadan iftira attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla, Levent'in şikayeti uzerine soruşturma başlatıldı. Şupheli Akkaya, Cağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Basın Sucları Soruşturma burosunda Savcılığa ifade verdi.
''Amacım halkın parasına sahip cıkmadığı yonundeki iddialar konusunda halkı bilgilendirmekti''
Şupheli Akkaya'nın Savcılığa verdiği ifadesinde, ''Genel olarak sosyal medyadaki iddiaları dile getirdim. Avukatlarım tum bu iddialarla ilgili belgeleri dosyaya sunacaktır. Buradaki amacım AHBAP derneğinin ve Haluk Levent'in toplanan milyarlarca lira seviyesindeki yardımı gereği gibi değerlendiremediği ve halkın parasına sahip cıkmadığı yonundeki iddialar konusunda halkı bilgilendirmekti. Avukatım bana muştekinin şikayet dilekcesini gosterdi. Hakkımda 'hakaret', 'tehdit', 'halkı kin ve duşmanlığa tahrik', 'halkı yanıltıcı bilgi yayma' ve 'iftira' suclarından suc duyurusunda bulunduğunu gordum. Bu sucları işlemedim. Uzerime atılı suclamaları kabul etmiyorum'' dediği oğrenildi.
Akkaya'nın ifadesinin devamında ise ''Muşteki vekilinin şikayet dilekcesinde belirtilen sosyal medya hesapları bana aittir ve benim tarafımdan kullanılmaktadır. Bu hesaplar uzerinden yapılan paylaşımlar tarafıma aittir ancak muşteki vekilinin şikayet dilekcesi ekinde sunulan paylaşımlar, benim bahsedilen tarihlerde yaptığım paylaşımların tamamı değildir. Bu paylaşımların bir bolumunu kotu niyetle keserek ve benim yaptığım paylaşımların anlamını bozarak algı hazırlamaya calışmışlardır'' ifadeleri yer aldı.
''Bu adama para teslim etmeyin, bu kadar''
Şupheli Deniz Akkaya Savcılığa verdiği ifadenin ardından adliyenin meydanına gelerek acıklama yaptı. Akkaya acıklamasında, ''Bu konuyu siyasileştiren herkese gonul koyduğumu, bu konunun herhangi bir siyasi bir konuyla yakından uzaktan ilgisi olmadığını belirtmek istiyorum. Herkes biliyor, sanat dunyasında herkes bu konuyu konuşuyor, iş adamları bu konuyu konuşuyor. Kıbrıs Kumarhanelerinde artık zaten dilden dile yayılmış. Burada ben hic pişman değilim ama ulkemizde 'adam sendecilik', 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' konsepti icerisinde bunu benden başka kimse soylemez. Bunların arasında cok iyi tanıdığınız oyuncular, 125 bin dolarını kaptıran bir oyuncu var. Yani size sadece şu kadarını soyleyeyim, mağdur etmek istemiyorum, şu an populer bir işi var, sevdiğim bir oyuncudur. Ben vicdanlı insanların yeri geldiğinde artık bunu konuşacağını duşunuyorum. Bu iş bittikten sonra, yani secim bittikten sonra onun dosyasını da bir guzel acacak. Gercek haberciler zaten bunun dosyasını hazırlıyor, ondan sonra keyifle onlara teslim edeceğim. Sucunu bilerek yan yana duran arkadaşlarım da var, uzgunum. Ben bir vatandaş olarak gereğini yaptım. Bu adama para teslim etmeyin, bu kadar'' şeklinde konuştu.
Akkaya'nın avukatı Merve Ucanok ise ''Bu şekilde surecin takipcisi olacağız ve yargılamanın sonucunda muvekkilimizin aleyhine bir durum olacağını kesinlikle duşunmuyoruz'' ifadelerini kullandı.