Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, 100 oğrencisi olan her okulda bir rehber oğretmen bulunmasının zorunlu olacağını bildirdi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, 100 oğrencisi olan her okulda bir rehber oğretmen bulunmasının zorunlu olacağını bildirdi.
Ozer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, rehber oğretmen adaylarına yonelik bir mujde paylaşmak istediğini belirtti.
Bakan Ozer, "Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, turu ne olursa olsun 100 oğrencisi olan her okulda bir rehber oğretmen olması zorunlu olacak. Okullarımızda oğrencilerimizin psikolojik sağlamlıklarını surekli desteklemeyi surdureceğiz." ifadelerini kullandı.
Ote yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında fikri mulkiyet ve sınai haklar calışmaları kapsamında patent, faydalı model, marka ve tasarım başvuru sayısının 21 bin 34'e, tescil sayısının ise 3 bin 96'ya ulaştığını bildirdi.
Ozer, yaptığı yazılı acıklamada, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında oğrenci ve oğretmenlerin buluş iceren ozgun calışmaları, yeni urunlerin ve tasarımların fikri ve sınai mulkiyet haklarının korunması ve bu konuda okullarda bilinc oluşturulmasına yonelik calışmaların hız kazandığını belirtti.
Mesleki eğitimdeki araştırma geliştirme calışmaları ve inovatif yaklaşımlarla sektorle yapılan işbirliği neticesinde meslek liselerinde patent, faydalı model, marka, tasarım tescili ve ticarileşmesinde buyuk atılım gercekleştirildiğini bildiren Ozer, ulkelerin kalkınmasında patent, faydalı model, marka ve tasarımla ilgili fikri mulkiyet kulturunun yaygınlaşmasının onemli olduğunu vurguladı.
Ozer, acıklamasında şunları kaydetti:
"Patent, faydalı model, marka ve tasarımla ilgili fikri ve sınai mulkiyet kulturunun yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla yapılan calışmalar neticesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğumuze bağlı kurumlar tarafından yapılan başvuru sayısı 21 bin 34'e ulaştı. Tescil sayımız ise 3 bin 96'ya cıkarak buyuk bir artış sağlandı. Bu kapsamda 633 patent, 1150 faydalı model, 17 bin 940 tasarım ve 1311 marka başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan 27 patent, 60 faydalı model, 2 bin 532 tasarım ve 477 marka olmak uzere 3 bin 96 tescil alındı."
Ozer, tescili alınan 184 urunun de ticarileşmesinin gercekleştiğini, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının doner sermayesine 200 milyonun uzerinde gelir sağlandığını kaydetti.