Windows 7 USB kurulumu
Windows 7 USB kurulumu USB Hazırlanışı Bootable USB tanımlama Diskimizi hazırlıyoruz Bolumleme Kontrolu UltraISO ile Sanal Surucu Sanaldan USB'ye Son Kopyalama
Netbookların populer olduğu gunumuzde artık DVD oynatıcılar bir fazlalık. USB disk uzerinden Windows 7 RC'yi kurabilirsiniz...
Yeni Windows 7'yi denemek istiyorsunuz, boş DVD'niz veya DVD yazıcınız yok veya netbook'unuzda bir DVD oynatıcı dahi yok. Yine de Windows 7 RC'yi deneyebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, zaten coğumuzda olan programlar ve bir USB disk. Listemizi daha duzenli yazarsak:
İhtiyaclarınız:
►En az 4 GB'lık bir USB bellek (Eğer Windows XP kullanıyorsanız, 4 GB'lık bir USB harici disk)
►Sanal disk uygulaması: UltraISO
►..ve tabii ki Windows 7 RC kurulum ISO dosyası
İndirin: Windows 7 RC ( bryantuz arkadaşımızın konusu )
İndirin: UltraISO Download
UltraISO yerine, bilgisayarınızda sanal CD/DVD surucu oluşturabilen Deamon Tools gibi herhangi bir diğer program da olabilir. Biz yine buradaki orneğimizde UltraISO'yu kullanacağız.
Burada dikkat edilmesi gereken şey, anakartınızın USB Diskleri desteklemesi. Eğer cok eski bir anakartınız yoksa, bu destek zaten mevcuttur. Ama yine de uyaralım, anakartınız USB disklerden boot ozelliğini desteklemiyorsa, kurulum yapabileceğiniz tek ortam yine DVD surucusudur.
Bu yontemin en buyuk avantajı ise USB 2.0 kullanıyorsanız, cok daha hızlı bir kurulum gercekleştireceksiniz.
USB Hazırlanışı

Bu işlemi yapabilmek icin bilgisayarınızda yonetici yetkiniz olması gerekiyor.Cmd ye sağ tıklayın yonetici olarak calıştır deyiniz.
1. USB'deki bilgileniz gidecek! Oncelikle USB diskinizi bilgisayarınıza takın ve icindeki dosyaları mevcut sabit diskinizde (orneğin D: surucusu gibi) guvenli bir yere kopyalayın...
2. Bilgisayarınızda yonetici hesabınızla acın
Eğer Windows XP kullanıyorsanız:
Başlat > Calıştır'a girip CMD yazın...
Eğer Vista kullanıyorsanız:
Başlat > Aramaya Başla cubuğuna CMD yazın ve cıkan cmd.exe'nin uzerine sağ tıklayıp Yonetici olarak calıştır'a tıklayarak başlatın.
Bootable USB tanımlama
ADIM 1:

Şimdi USB diskimizi biraz daha yakından tanımamız gerekiyor. Hemen merhabalaşalım. Actığımız komut satırı ekranına DISKPART yazıp enter'a basın.
ADIM 2:

Şimdi USB diskimizi bulalım. LIST DISK yazın ve enter'a basın. Goreceğiniz sizin bilgisayarınızda bulunan tum disklerdir. Burada kesinlikle dikkat etmeniz gereken, yanlış diski secmemelisiniz. Orneğin benim 4GB'lık USB belleğim DISK 3 olarak belirtilmiş. Şimdi USB Belleğinize karşılık gelen diskinizin numarasını not alın biz buna DISKNO şeklinde isim vereceğiz. Aşağıdaki komutlarda DISKNO yazılan yerlere USB Diskinizin numarasını girin...
Windows XP Kullanıcıları icin Not: Vista USB bellekleri flash bellekleri burada gosterecktir. Ama Windows XP bu bellekleri gormeyebilir. O yuzden Windows XP kurulu bir sistemdeyseniz, Flash bellek yerine, Harici USB Disklerle bu işlemi gercekleştirmelisiniz.
ONEMLİ YANLIŞ DİSK NUMARASI BİLGİSAYARINIZDA VERİ KAYBINA NEDEN OLABİLİR. O YUZDEN DİSK NUMARASINI ALIRKEN COK DİKKATLİ OLUN
Diskimizi hazırlıyoruz
Disk numaramızı alırken dikkatli davrandıktan sonra, sırasıyla aşağıdaki komutları uygulayın:
SELECT DISK DISKNO
Benim diskimin numarası 3 olduğu icin ben SELECT DISK 3 şeklinde giriyorum.
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS
Diskimizi NTFS olarak bicimlendiriyoruz. Format bir sure surebilir. Eğer burada hata alıyorsanız, FORMAT FS=FAT32 komutunu da kullanabilirsiniz.
ASSIGN
EXIT
Not: Komut Satırı penceresini kapatmayın, onunla daha işimiz olacak
Bolumleme Kontrolu
Eğer tum bu işlemleri tamamladıysanız aşağıdaki mesajları gormuş olmanız gerekiyor.

UltraISO ile Sanal Surucu
NOT: Eğer bir DVD surucunuz varsa veya ISO dosyasını zaten DVD'ye yazmışsanız, bu kısmı gecebilirsiniz.
Diskimizin işlemi bittikten sonra, UltraISO ile elimizdeki ISO dosyasını gecici olarak sanal bir DVD olarak gostermemiz gerekecek.

UltraISO'yu acın ve Araclar menusunden Sanal Surucuye Ekle'yi secin. UltraISO zaten kurulumda bilgisayarınıza sanal bir surucu ekliyor. O yuzden Bilgisayar klasorunde başka bir CD surucu gormuşseniz şaşırmayın.
Karşımıza cıkan ekranda, İmaj Dosyası yazan kısmın sağındaki ... işaretine basarak, indirmiş olduğumuz ISO dosyasını secin.

Ekle duğmesine bastığınızda Bilgisayarım klasorunde yeni bir DVD icinde Windows 7 RC DVD'sini gormuş olacaksınız.
Sanal Surucunuzun Surucu harfini not edin. Kullandığım sistemde bu G: surucusu olarak gozukmekte, orneklerimde G: surucusunu goreceksiniz.

Boylelikle sanal surucumuze ISO dosyasını yuklemiş olduk. Peki USB'mize?
Sanaldan USB'ye
Komut Satırı ekranına tekrar geri donelim. Şimdi elimizde iki tane yeni surucu var: USB Diskimiz ve sanal DVD'miz...
Bilgisayar klasorunu acarak her ikisinin de surucu harflerini not edin. Benim sistemimde onceki sayfada belirttiğimiz gibi sanal surucum G: idi, ve USB surucumun harfi ise N:
Komut satırında sanal surucunuzun harfini ve : yazın
G:
Enter'a basın. Daha sonra sanal surucu icindeki Boot klasorune girmeliyiz.
CD BOOT
Aşağıdaki satırda USB diskimin surucu harfi olduğu icin N: kullandım. Siz bu satırda kendi USB'nizin surucu harfini yazmalısınız.
BOOTSECT.EXE /NT60 N:

Son Kopyalama

Şimdi sanal DVD surucunuzu acın ve CTRL + A'ya basarak tum klasor ve dosyaları secin, uzerine sağ tıklayarak Gonder menusunden USB surucunuzun adını secin
Bu işlem biraz uzun surebilir.
Artık sistemi başlatabilecek bir USB surucunuz var. Ama anakartınızda da yapılacak işlemler var. Şimdi yapılacak tek şey, bilgisayarınızı USB surucusunden başlatacak şekilde ayarlamak...
Bilgisayarınızı yeniden başlatın
Daha Windows unuz yuklenmeden Boot seceneklerine gelin. Kimi BIOS'larda bu F12'ye basarak, kimlerinde F2 veya ESC'ye basarak Boot seceneklerine girebilirsiniz.
Bu seceneklerde USB surucusunu secin. USB diskiniz Hard Disk kategorisinde gorunecektir. Yani Hard Drives'ı secip, oradan da USB diskinizi secerek bilgisayarınızı başlatın.
Yanlışlarım varsa duzeltiniz