Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, makam aracı Togg'u, kentte KYK yurdunda kalan Malatyalı depremzede ailenin cocuklarının sunnet merasimi icin tahsis etti. Sivas İHH İnsani Yardım Derneği Yonetim Kurulu Uyesi Fatih Altun, ziyaret ettiği Başkan Bilgin'den, 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma yol actığı Malatya'dan kente gelip Binali Yıldırım Kız Yurdu Yerleşkesi'nde kalan Ziya-Yasemin Kılıc ciftinin cocukları Mehmet Akif ve Ahmet Egemen Kılıc'ın sunnet merasimi icin makam aracı Togg'u tahsis etmesini istedi.
Sunnet olacak depremzede kardeşler, Bilgin'in talimatıyla suslenen "Anadolu kırmızısı" Togg ile kaldıkları yurdun onunden alınarak şehrin caddelerinde dolaştırıldı.
Depremzede kardeşlerin sunnet toreni Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir duğun salonunda yapıldı.
Altun, Binali Yıldırım Kız Yurdu Yerleşkesi'nde gazetecilere yaptığı acıklamada, kentte misafir edilen depremzede ailelerin yaralarını sarmaya devam ettiklerini dile getirerek, "Şimdi de depremzede bir ailemizin cocukları icin sunnet merasimi duzenledik. Milli gururumuz Togg'u Turkiye'ye kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve cocuklarımızın sunnet toreni icin aracı tahsis eden Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin'e cok teşekkur ediyorum." dedi.
Baba Ziya Kılıc da cocuklarının sunnet merasimine katkıda bulunanlara teşekkur etti.
Depremzede kardeşler ise Togg'u cok beğendiklerini soyledi.