Muğla'nın Milas ilcesine bağlı bazı koylerde oy zarflarının 3 muhurlu olarak gelmesi nedeniyle oy verme işlemi başlatılmadı. Muğla'nın Milas ilcesine bağlı Alatape ve Oren mahallelerinde oy kullanma zarflarının uzerinde acıldığı anda iki muhur olması gerekirken 3 muhur bulunması nedeniyle oy verme işlemi başlatılmadı.
"FAZLA MUHUR OLUNCA GECERSİZ SAYILIR"
Kırsal Alatepe Mahallesi 1029 numaralı sandıkta gorevli CHP'li gozlemci Mehmet Atıcı, yıllardır sandıklarda gorevli olduğunu belirterek "Kanuna gore zarflar 2 muhurlu olarak gelir, sandık başında 3. muhur vurulur. Oysa şimdi bir muhur daha vurulursa 4 oluyor. Fazla muhur olunca oy gecersiz sayılır. Zarflarda Yuksek Secim Kurulu, ilce secim kurulu ve bir de sandık muhru olur. Fazla veya eksik muhur olursa oy gecersiz sayılır.
Kanun boyle, kullanılan oylar gecersiz sayılır bu durumda. İlce Secim Kurulu'na ve CHP'li avukatlara sorduk, 'Kullandırın muhurler tesadufen zarflara değmiştir' dediler. Gorevli olduğum sandıkta 300 oy var hepsi de uc muhurlu, bu tesaduf olamaz. Defalarca secimde gorev yaptım, ilk kez bu durumla karşılaştım. Burada oyların gecerli sayılmaması icin bir kasıt var. Bu nedenle oyların kullanılmasını engelledim, oy verme işlemi başlamadı. Milas ve Oren'in bircok sandığında aynı sorun var, konu ile ilgili İlce Secim Kurulu'ndan yazılı acıklama bekliyoruz" dedi.
YAŞAR ANTER