İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu'nun resmi olmayan sonuclara gore ikinci turu kaybetmesinin ardından acıklama yapıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu'nun resmi olmayan sonuclara gore ikinci turu kaybetmesinin ardından acıklama yapıyor.
Akşener'in ifadelerinden one cıkanlar şoyle:
Gorduklerimizi, projelerimizi milletimize ulaştırmaya calıştık. Butun basın emekcilerine teşekkur ediyorum.
Secimin ikinci turunu tamamladık. Tum muşahitlere, sandık gorevlilerine, avukatlara, partililere ve her yaştan tum vatandaşlarımıza yurekten teşekkur ediyorum ama genclere ve kadınlara ayrıca teşekkur ediyorum.
"Birikmiş bircok sorunumuz var ve başında ekonomi geliyor"
Yapılan tum kara propagandalara, provokasyonlara rağmen milletimiz demokratik hakkını kullandı. Ulkemizde uzun zamandır bir secim gundemi var Turkiye'yi cok yordu. . Şimdi artık vakit kaybetmeden bu sorunlara eğilme zamanı geldi.
Milletimizin bize verdiği muhalefet gorevini aynı ciddiyetle yuruteceğiz. Her şeyden once, secmen bizim icin en halis olcuttur. Millet iradesi ustunde hicbir irade yoktur. Bize duşen mesajı anlamak ve gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu hakkıyla yapacağımızdan hic kimsenin şuphesi olmasın.
"Kimse umutsuzluğa kapılmasın"
Kimse umutsuzluğa kapılmasın, yenilmişlik kaybetmişlik hissiyle karamsar olmasın. Demokrasilerde her şeyin tartışılabileceğini, her bir eyleme itiraz edilebileceğini ama bir tek konuya, hur iradeyle sandığa atılmış secmen oyu sonucu dışında her şey tartışılabilir.
Zaman zaman cok ağır eleştirilere maruz kaldık ve cok ağır bedel odedik. Milletimizin geleceğine yonelik hicbir korkunun esiri olmasına izin vermeyeceğiz. İYİ Parti ve mensupları burada.
"Erdoğan'ı tebrik ediyorum"
Kesin olmayan sonuclara gore yeniden cumhurbaşkanı secilen sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Sayın Erdoğan'ın da sonuclardan cıkarması gereken buyuk dersler var. Umarım kazanmışlık hırsı gozlerini yine kor etmez. Umarım herkesin cumhurbaşkanı olduğunu hatırlar. Secim sonuclarının muhasebesini durust ve objektif şekilde yapar.
"Erdoğan'ı cok ayıpladım"
Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması umutlandırmamış olsa da, cok uzuldum, sayın Kemal Kılıcdaroğlu'nu buyuk bir zevkle, kendisini alkışlayan insanlara yuhalattı. Bu, yeni secilmiş bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Makulde buluşmayı kendisine rehber edinir diye ummuştum. İnşallah bu sondur. Cok ayıpladım, cok uzuldum.

Bizim icin sonuc esastır, yarın ilk gundur.
14 Mayıs'taki secim sonuclarını kendi aramızda tartışmadık. İkinci tur secimine odaklandık.
Millet İttifakı dağılacak mı?
Millet İttifakı nedir ne değildir mevzuu daha sonraki mesele. Saat 22.30'da Kılıcdaroğlu'nun davetiyle CHP Genel Merkezi'ne gidiyoruz. Değerlendirme yapacağız.
Secime ilişkin basın acıklaması. https://t.co/wQNcnXZHe0
Meral Akşener (@meral_aksener) May 28, 2023