Zafer Partisi Genel Başkanı Umit Ozdağ, secim sonuclarına ilişkin olarak yaptığı ilk değerlendirmeyi yaptı. Umit Ozdağ, "CHP'den ilk telefon 18 Mayıs'ta geldi. İlk ziyaret 19 Mayıs'ta. 2. Ziyaret 22 Mayıs'ta yapıldı. 24 Mayıs'ta protokol imzalandı. Zafer Partisi'ne kalan 3.5 gundu. Bu 3.5 gun icinde yığınakta yapılan hata ancak bu kadar duzeldi" dedi. Ozdağ, partisinin uzerine duşeni yaptığı goruşunu dile getirirken "Zafer Partisi Ataturk cizgisinde Turk milliyetciliği mucadelesinden taviz vermeden devam edecektir" dedi. Umit Ozdağ'ın Twitter uzerinden yaptığı acıklaması şoyle:
CHP'den ilk telefon 18 Mayıs'ta geldi. İlk ziyaret 19 Mayıs'ta. 2. Ziyaret 22 Mayıs'ta yapıldı. 24 Mayıs'ta protokol imzalandı. Zafer Partisi'ne kalan 3.5 gundu. Bu 3.5 gun icinde yığınakta yapılan hata ancak bu kadar duzeldi. Zafer Partisi uzerine duşeni yapmıştır. Ancak Stratejide yapılan hata taktik başarılar ile duzeltilmiyor.
"Zafer Partisi'ne davet ediyorum"
Zafer Partisi Ataturk cizgisinde Turk milliyetciliği mucadelesinden taviz vermeden devam edecektir. Artık ne kuresel guclerin ne Turk siyasetinin unsurlarının yok sayamayacağı bir Zafer Partisi gerceği vardır. 21 senedir bir mağlubiyetten diğer mağlubiyete suruklenen butun yurttaşlarımızı Turk Milleti'nin zaferi icin Zafer Partisi'ne davet ediyorum.
"Bu bir Pirus zaferidir"
Turkiye icin onumuzdeki surec cok zor olacaktır. Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur. Ozetle umitsizliğe yer yok. Sevgili Zafer Partisi teşkilat mensubu mucadele arkadaşlarım yokluklar icinde verdiğimiz bu mucadele sonunda Turk Milleti'nin Zafer'i ile taclandıracağız.
Peki Pirus zaferi nedir?
Pirus zaferi, yıkıcı buyuklukte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanılan zaferin verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesini ifade eder. MO 280 ve MO 279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma'ya saldırır ve ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak icin her şeyini feda eder. Sonunda Pirus, savaşı kazanır; ancak 50 filin desteklediği ordusunun tamamını kaybeder. Savaşı kazanmıştır, ama yanında koskoca ordudan artakalan uc beş sefilden fazlası kalmamıştır. Pirus'un bu zaferin ardından "Tanrım, bir daha boyle bir zafer verme" dediği soylenir. Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkum galibiyetleri anlatmak icin kullanılır. Bu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara Pirus zaferi denir.