Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugun kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Cumhurbaşkanı Secimi ikinci oylaması sonucunda resmi olmayan sonuclara gore kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de halka hitap ediyor. Erdoğan'ın acıklamaları şoyle: Turkiye'yi cok seviyoruz, bu millet sevilmez mi? Biz severiz, Kandil'dekiler sevmez, onların uzantıları sevmez. Ama biz severiz, işte şu andaki tablo sevgililerin tablosu, resmi rakam 320 bin kişi şu anda burada.
Haberin Devamı
Sizler Cumhur İttifakı'nı mahcup etmediniz, Cumhur İttifakı'nı yalnız koymadınız. Bu yolda beraber yuruduk, gece gunduz demeden yuruduk. Sizler bu gorevi yine bizlere verdiniz. Ulkeyi yonetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık goren milletimin her bir ferdine şukranlarımı sunuyorum.
Gerek 14 Mayıs'ta gerek 28 Mayıs'ta tercihini hangi partiden, hangi adaydan yana kullanmış olursa olsun yurt icinde ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip cıkan, her vatandaşıma teşekkur ediyorum. Secimin en sağlıklı şekilde yurumesi icin gorev yapan kamu personelini, muşahitleri, emniyet mensuplarını tebrik ediyorum. Cok partili siyasi hayatımızın en onemli secimlerinden birinde milletimiz kararını Turkiye Yuzyılı'ndan yana kullanmıştır.
Haberin Devamı
Secimin ilk turunda milletimiz Turkiye Buyuk Millet Meclisi uyelerinin coğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek yasamadaki tercihini zaten ortaya koymuştur. Bugun yapılan ikinci tur secimlerinde milletimizin Cumhurbaşkanlığındaki tercihi de kesinleşmiştir. Bu sonucun da başımızın ustunde yeri vardır. Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Turkiye'dir. Kazanan tum kesimleri ile milletimizin ta kendisidir. Biz her fırsatta kazandığımızda ulkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. Yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden ulkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan teror orgutleri ve tefeciler olacak demiştik. Ben hesap uzmanı değilim. Ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var.
'85 MİLYONUN TAMAMI KAZANDI'
Şimdi buradan aynı sozu bir kez daha veriyoruz. Bugun kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak kimseye kırgın, kuskun, kızgın, ofkeli değiliz. Artık secim donemine dair tum tartışmaları, cekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, milli hayallerimiz etrafında birleşme, butunleşme vaktidir. Biz bu cağrıyı laf olsun diye değil tum kalbimizle yapıyoruz. Cunku biz biliyoruz ki Turkiye'nin gucu 85 milyonun hep beraber olmasından kaynaklanıyor.
Haberin Devamı

'YUZDE 1 OY ALAN PARTİLERE 40 VEKİL VERDİ'
2018'de CHP vekil sayısı 146'ydı. Hesap yapıyoruz ya. 2023'te vekil sayısı 169. Gorduğunuz gibi bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yuzde 1 oy alan partilere ne yaptı 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı nereye duştu 129'a. 146'dan 129'a hangisi buyuk? 129 buyuktur diyemezsiniz, 146'dan 129'a bu milletvekilleri sayısını duşurene de herhalde haydi diyemezsiniz. Şimdi Kandil'dekilerle onları arkaya alıp video cekimi ile haydi diyebilirisiniz ama bu millet yutmuyor, yutmadı, 17 vekil duşmuş durumda.
'İKTİDARIMIZDA ADALET MULKUN ESASIDIR'
Kardeşlerim ne diyordu, eğer Selo'yu dışarı cıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz diyordu. Benim sevgili milletim ne dedi? Cunku milletim benim iyi biliyor. Diyarbakır'da 51 Kurt kardeşimizin olumune neden olan bu terorist Selo'dur. Adaletin hak ve hukukun egemen olduğu Turkiye'de sen 51 Kurt kardeşimizin olumune neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarı cıkaramazsın, hele hele bizim iktidarımızda boyle bir şeyin gercekleşmesi mumkun değildir. Bizim iktidarımızda adalet mulkun esasıdır, bu değiştirilemez.
Haberin Devamı

Menderes'in yeter soz milletindir diyerek yeni bir donemin kapılarını actığı 1950'den beri yaşadığımız tum badirelerin gerisinde Turkiye'nin bu gucunun zayıflatılması vardır. Darbeler bunun icin yapılmıştır. Koalisyonlar bunun icin kurulmuş bunun icin yıkılmıştır. Zenginliğimiz olan koken ve meşrep farklılıklarımız bunun icin ayrışma sebebi haline donuşturulmeye calışılmıştır. Sahip olduğumuz muazzam ekonomik potansiyelin hayata gecmesi bunun icin engellenmiştir.
'BUGUN BUYUK TURKİYE HAYALİNİN GERCEĞE DONUŞME SURECİNİN BAŞLAMA GUNUDUR'
Uzerimize giydirilen bize dar gelen deli gomlekleri icinde bizi yıllarca boğanların korkusu hep bugun mujdesini verdiğimiz Turkiye Yuzyılı'nın bir gun kapılarına dayanacağıdır. Bugun işte o gundur. Siz burada bugun onun icin varsınız. Bugun Rahmetli Menderes'in uğruna canını verdiği demokrasi ve kalkınma hamlelerimizin en ust seviyeye ulaşma gunudur. Bugun rahmetli Ozal'ın son nefesine kadar peşinde koştuğu buyuk Turkiye hayalinin gerceğe donuşme surecinin başlama gunudur.
Haberin Devamı
'SANDIKLAR KAPANDI TELEFON ZİNCİRLERİ AKMAYA BAŞLADI'

Bugun bizim 21 yıldır ulkemize kazandırdığımız eserlerin milletimize yaptığımız hizmetlerin uzerine Turkiye yuzyılının mujdesini verme gunudur. İşte bunu sizlerle yapıyoruz, sizlerle yaptık. Bugun hem kendi vatandaşlarımızın, hem de kendi geleceklerini bizimle birlikte goren dost ve kardeşlerimizin zafer ve şukur dualarının arşa ulaştığı gundur. Sandıklar kapandı telefon zincirleri akmaya başladı. Korfez'den İngiltere'ye ve Rusya'ya kadar hepsi tebriklerini bildirdiler. Yarın da yine bu tebriklerin devam edeceğini goruyoruz.
Kimlerin kimlerle beraber olduğunu gordunuz, teror orgutlerinden sapkın akımlara kimlerin karşımıza dikildiğini gordunuz, oynanan kirli oyunları gordunuz, buna rağmen ne oldu? Hamd olsun başaramadılar. Bu millet mayasının ne kadar sağlam, basiretinin ferasetinin ne kadar guclu olduğunu yaşadığı her badirede tekrar tekrar ispatlamıştır. İşte bundan dolayıdır ki Turk milletinin asla zafiyetini yakalama, bulma gibi gayretin icerisine girenler yine kaybedecektir.
Son secimler boyunca şahit olduklarımız bile milletimizin şu onurlu duruşunu gostermiştir. Milletimiz de aramızdaki muhabbet koprusu boyle guclu olduğu muddetce ustesinden gelemeyeceğimiz mucadele, cozemeyeceğimiz, sorun yoktur. Rabbime beni boyle bir milletin evladı olarak dunyaya getirdiği icin hamd ediyorum. Aziz milletim, değerli kardeşlerim secimler bittiğine gore artık tum vaktimizi ve enerjimizi calışmaya, eser uretmeye, hizmet vermeye tamamıyla tahsis edeceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, insanlarımızı hayata bağlamak onceliklerimizin en başında yer almayı surdurecektir.
'ENFLASYON İNECEK'
Sadece kalbimiz değil elimizde hep deprem bolgesinin uzerinde olmaya devam edecektir. Enflasyonun yol actığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, onumuzdeki gunlerin en acil konu başlığıdır. Bunları cozmek bizim icin zor bir şey değil. Bunları başbakanlığım doneminde faizi 4.6'ya enflasyonu 6.2'ye indirerek ispatlayan biz değil miydik? Biz bu işi yaşadık, yaptık ama bunların boyle bir derdi var mı? Yok.
Faiz 8.5'e indirildi. Enflasyon da goreceksiniz o da inecek. Onlar bizimle yarışamaz. Onlar IMF'in kapısında nobet tutarlar. Kardeşlerim. Bizler Davos'tan kopuşumuzu nasıl başlatmıştık? Davos'ta şu anda Babacan yanımdaydı o zaman ve Davos'ta IMF başkanı ile goruşuyoruz. O zaman bizim 23.5 milyar dolar borcumuz var. IMF Başkanı'na dedim ki sen taksitlerini alıyor musun, alıyorum. Dolayısıyla Turkiye'nin siyasi kaderine sen mudahale edemezsin. Turkiye'nin başbakanı benim. Sen sadece taksitlerini alacaksın ne oldu? 2013'e kadar devam ettik, son taksidi odedik ondan sonra bizim IMF ile ilişkimiz bitti. Biz buyuz. Ama bu CHP ne diyordu? Hala IMF'ten borc almanız lazım. O sizin işinizdir bizim değil. O gun bugun bakın 10 sene gecti biz IMF'ten borc almadık. O zaman Merkez Banka'mızın doviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Bunlar ne yapıyor İngiltere'ye gidip yok 300 milyar dolar getirecekmiş onlar sana delikli kuruş vermezler, tefeci kime para vereceğini cok iyi bilir.
'GUVEN VE İSTİKRAR COK ONEMLİ'
Biz şimdi yolumuza emin adımlarla yuruyoruz, yuruyeceğiz. Guven ve istikrar bu iki kavram cok onemli, siyasette arkadaşlarımla bunu konuştum. Guven ve istikrar, bununla yola devam edeceğiz. Guclu bir ekonomi yonetimini bu iki kavram uzerine kuracağız. Uluslararası itibara sahip finans yonetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir uretim ekonomisi tasarlıyoruz. Sanayiden enerjiye her alanda giderek artan uretim gucumuzun sağladığı imkanları herkesi şaşırtacak yeni bir atılımın lokomotifi haline getireceğiz. Şu anda Karadeniz'de doğal gazı bulduk mu, 1 ay sureyle doğal gazı ucretsiz olarak verdik mi? 1 yıl boyunca da 25 metrekup doğal gazı biz Cumhurbaşkanlığının hediyesi olarak vatandaşlarımıza verme kararını acıkladık mı? Şimdi Gabar'de petrol cıktı. Calışarak cıktı, daha once orada bay bay Kemal'in dirsek temasında olduğu teroristlerin oralarda beton dokmeleri sebebiyle petrol cıkaramıyorduk, şimdi cıkardık.
'TERORLE MUCADELE ARTACAK'
Guneyimizdeki guvenlik tehditlerinin, teror orgutleri ile yuruttuğumuz mucadeleyi artıracağız, siyasi ve diplomatik kanalları daha etkin işleteceğiz. Kısaca cok yonlu calışmalarla sınırlarımızdan bunları da uzak tutmaya devam edeceğiz. Bay bay Kemal'in ortakları ne diyordu? Biz guneyimizdeki teror orgutleri ile beraber olacağız. Bununla kalmadılar, oralardaki petrol kaynaklarını bu teroristlerle paylaşmanın adımını attılar. Kamışlı bunlardan bir tanesidir. Koalisyon gucleri ile ortak hareket ettiler. Vatandaşlarımızın talebi olan sığınmacıların gonullu geri donuşlerini bu politikanın bir parcası olarak değerlendiriyoruz. Biz milletimize yakışır yol ve yontemlerle vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak gorevimizdir. Suriye topraklarındaki guvenli bolgelere 600 bine yakın kişinin gonullu olarak geri donmesini sağladık. Şimdi Katar ile iş birliği yaptık yeni bir iskan projesi ile birkac yıl icinde 1 milyon kişinin donuşunu temin edeceğiz.
'TURKİYE'NİN KONUMU DAHA DA GUCLENECEK'
Ulkemize asırlık kazanımlar sağladığımız alanlarda cıtayı daha yukarı taşıyacak adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Ulkemizin şartlarına ve genclerimizin beklentilerine karşılık gelecek uygulamaları geliştirerek surdureceğiz, durmak yok aynı şekilde sağlıkta dunyanın ornek aldığı altyapımızı ve sigorta sistemini daha ileri taşıyacak ve yaygınlaştıracağız. Kalkınmanın temel altyapısı olan ulaştırma ve enerjiye yuruttuğumuz yatırımları kuresel duzeye taşıyarak Turkiye'nin konumunu daha da guclendireceğiz. Sayın Putin Turkiye'nin yani Trakya'nın hub bolgesi olması konusunu bu tebrik mesajında yine tekrar etti. Onlarla bu adımı atacağız. Trakya bir hub olacak.
Sanayimizin bilhassa savunma sanayimizin marka değerini artıracağız. Tarım ve hayvancılıkta girdi fiyatlarını duşuren uretici gelirlerini artıran bir sistemi hayata gecireceğiz. Hizmetler sektorumuzun ana gelir kaynağı turizmde yakaladığımız ivmeyi surdureceğiz. Sosyal yardım ve destek sistemimizin milletimizin tek bir ferdinin bile kendisini sahipsiz hissetmeyeceği seviyeye getirene kadar geliştireceğiz.
İSTANBUL'UN FETHİ KUTLAMALARI
Onumuzdeki donemin her anını Turkiye yuzyılına yakışır eser ve hizmetlerle değerlendireceğiz. Yarın 570'inci yıl donumune kavuşacağımız İstanbul'un fethi bir cağı acıp yeni bir cağı kapatmıştı. 570 yıl once bu fetih İstanbul'umuzda kutlanacak. Ne mubarek komutan, ne mubarek asker, inşallah sizleri karşımda bu ecdadın torunları olarak goruyorum. Sizler ile iftihar ediyorum, sizlere inanıyorum, sizlere guveniyorum, inşallah bu secimleri giriş kapısı olarak gorduğumuz Turkiye Yuzyılı tarihe boyle bir donum noktası olarak gececektir.
Dun Turkiye bize biz de Turkiye'ye ve milletimize emanetiz demiştik, emanete sahip cıktığınız icin sizlere en kalbi şukranlarımı sunuyorum. Kelimelere sığmayan sevginiz, coşkunuz, vefanız icin her birinize ayrı ayrı teşekkur ediyorum. Bizlere bu toprakları vatan yapmak icin canlarını feda eden tum şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. 15 Temmuz gecesi gazi mekanın onunde istiklalleri icin gozlerini kırpmaya olume yuruyen şehitlerimizi kemal-i edeple anıyorum. Şehitlerimizin elden ele ulaştırdığı kutlu sancağın yere duşmeyeceğini bir kez daha gosterdiniz, rabbim hepinizden razı olsun. Bize yeni bir zafer daha yaşatan milletimiz var olsun. Turkiye yuzyılı kutlu olsun. Buyuk Turkiye zaferimiz hayırlı olsun.
Şehitlerimizin elden ele ulaştırdığı kutlu sancağın yere duşmeyeceğini bir kez daha gosterdiniz, rabbim hepinizden razı olsun. Bize yeni bir zafer daha yaşatan milletimiz var olsun. Turkiye yuzyılı kutlu olsun. Buyuk Turkiye zaferimiz hayırlı olsun. Sağ olun var olun Allah'a emanet olun, kalın sağlıcakla.
Dun Turkiye bize biz de Turkiye'ye ve milletimize emanetiz demiştik, emanete sahip cıktığınız icin sizlere en kalbi şukranlarımı sunuyorum. Kelimelere sığmayan sevginiz, coşkunuz, vefanız icin her birinize ayrı ayrı teşekkur ediyorum. Bizlere bu toprakları vatan yapmak icin canlarını feda eden tum şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. 15 Temmuz gecesi gazi mekanın onunde istiklalleri icin gozlerini kırpmaya olume yuruyen şehitlerimizi kemal-i edeple anıyorum. Şehitlerimizin elden ele ulaştırdığı kutlu sancağın yere duşmeyeceğini bir kez daha gosterdiniz, rabbim hepinizden razı olsun. Bize yeni bir zafer daha yaşatan milletimiz var olsun. Turkiye yuzyılı kutlu olsun. Buyuk Turkiye zaferimiz hayırlı olsun.
Şehitlerimizin elden ele ulaştırdığı kutlu sancağın yere duşmeyeceğini bir kez daha gosterdiniz, rabbim hepinizden razı olsun. Bize yeni bir zafer daha yaşatan milletimiz var olsun. Turkiye yuzyılı kutlu olsun. Buyuk Turkiye zaferimiz hayırlı olsun. Sağ olun var olun Allah'a emanet olun, kalın sağlıcakla.