Avrupalı liderler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Secimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti. - Yunanistan
Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yeniden secilmesinden oturu tebrik mesajı gonderdi.
Sakelaropulu, mektupta iki ulke ilişkilerinin uluslararası hukuk temelinde daha ileri goturulmesi temennisini dile getirerek, bunun bolgede barış, istikrar ve iyi komşuluk ilişkilerinin sağlanması icin de onemli olduğunu belirtti.
Yunanistan Başbakanı Yannis Sarmas da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gonderdiği yazılı mesajla tebrik etti.
Sarmas, mesajında Turk halkına da barış ve refah dileğinde bulundu.
- Hırvatistan
Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.
Plenkovic paylaşımında, "Devam eden işbirlikleri ve HırvatistanTurkiye ilişkilerinin daha da ilerlemesini dort gozle bekliyorum." ifadesine yer verdi.
- İtalya

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanı secimindeki zaferinden oturu tebrikler. Turkiye, İtalya'nın muttefiki ve sağlam ekonomik bir ortağıdır. Onumuzde goc konusundan başlamak uzere stratejik nitelikte cok sayıda zorluk var. Birlikte calışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
- Slovenya
Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, "Slovenya ve Turkiye arasındaki stratejik diyaloğu surdurmeyi, NATO ile ortaklığımızı guclendirmeyi, dunyada barış ve guvenliği teşvik etmeyi dort gozle bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.
- Kuzey Makedonya
Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Twitter hesabından Turkce yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Turkiye'deki cumhurbaşkanı secimindeki zaferinden dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Pendarovski, "Ortak cıkarlara dayalı, ceşitli alanlardaki mukemmel ikili ilişkilerin, iktisadi işbirliğinin ve NATO bunyesindeki muttefikliğin geliştirilmesine devam etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.
Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovacevski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.
Kuzey Makedonya ile Turkiye arasındaki buyuk ve geleneksel dostluğu, ikili ekonomik plan ve NATO ortaklığı kapsamında geliştirmeye devam ettiklerini vurgulayan Kovacevski, "Onumuzde kuresel zorluklar bulunuyor ve şimdiye kadar olduğu gibi, bolgenin ve Avrupa'nın guvenlik ve istikrarı ile dunyadaki barış icin daha da buyuk bir ozveri ile birlikte calışacağımızdan eminim." ifadelerini kullandı.
- Arnavutluk
Arnavutluk Meclis Başkanı Lindita Nikolla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Arnavutluk Meclisinden yapılan acıklamaya gore Nikolla mesajında, "Arnavutluk ve Turkiye arasındaki stratejik ortaklığın, iki millet arasındaki dostluğun ve ulkelerimiz arasındaki işbirliğinin guclu destekcisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, yeniden secilmesinden dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
- Avusturya
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Twitter'dan yaptığı acıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı olarak secilmesinden dolayı tebrik etti.
Nehammer, "Birlikte calışmaya devam etmeyi ve Turkiye ile Avusturya arasındaki ilişkileri geliştirmeyi dort gozle bekliyorum." ifadesini kullandı.
- Karadağ
Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı secim başarısından dolayı kutladı.
Milatovic, mesajında Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak gorevini surdururken ulkesini yeni başarılara doğru goturmesi temennisinde bulundu, iki dost devlet olarak Karadağ ve Turkiye arasındaki işbirliğini ilerletmek icin birlikte calışmayı arzuladıklarını kaydetti.
- Polonya
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Twitter'dan Turkce ve Lehce paylaştığı mesajında, "Cumhurbaşkanlığı secimini kazanan Turkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Bu yıl Turkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'uncu yılını ve Polonya ile Turkiye arasında dostluk anlaşması imzalanmasının 100'uncu yılını kutluyoruz. Avrupa'da bolgesel guvenliği, NATO'nun gelişimini ve barışı sağlamak icin birlikte calışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.
- Letonya
Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiği Twitter paylaşımında, "Avrupa ve otesinde guvenlik ve refah icin yapıcı işbirliğini dort gozle bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Letonya Başbakanı Krisjanis Karins de "NATO muttefiki Turkiye ile birlikte calışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.
- Litvanya
Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Twitter hesabından paylaştığı tebrik mesajında, "Sayın Erdoğan sizi 11-12 Temmuz'da Vilnius'ta yapılacak NATO Zirvesi'nde ağırlamayı, muttefiklerin guvenliğini guclendirmek icin birlikte calışmayı ve Ukrayna'nın başarılı olmasına yardım etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum! İttifak birliği gucumuzdur!" ifadelerini kullandı.
- Estonya
Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Twitter'dan yaptığı acıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden secilmesinden dolayı tebrik etti.
Karis, Turkiye ve Estonya arasındaki yapıcı işbirliğinin devam etmesini dort gozle beklediğini vurguladı.
Estonya Başbakanı Kaja Kallas da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, "Turkiye onemli bir muttefik ve Avrupa'nın guvenliğini sağlamanın yanı sıra ikili ilişkileri ilerletmek icin yakın işbirliğini dort gozle bekliyorum." ifadesini kullandı.