Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milletin tecelli eden iradesinin başlarının tacı olduğunu belirterek, "Yeniden cumhurbaşkanı secilen Sayın Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Eşitsiz şartlarda demokrasi mucadelesi veren Sayın Kılıcdaroğlu'na, birlikte mucadele ettiğimiz Millet İttifakı liderlerine ve belediye başkanlarına teşekkur ediyorum." dedi. Davutoğlu, partisinin sosyal medya hesaplarından yaptığı acıklamada, cumhurbaşkanı secimi ikinci tur sonuclarının ulke icin hayırlı olmasını diledi.
Herkesin geleceği acısından son derece onemli olan bir secimi geride bıraktıklarını ifade eden Davutoğlu, dunyada orneği az gorulen bir katılım oranıyla sandığa giden halkın demokratik olgunluğunun geleceğin en buyuk teminatı olduğunu belirtti.
Sandığa giden secmenlere ve sandık gorevlilerine teşekkur eden Davutoğlu, "Milletimizin tecelli eden iradesi başımızın tacıdır. Secim sonuclarına gore yeniden cumhurbaşkanı secilen Sayın Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Eşitsiz şartlarda demokrasi mucadelesi veren Sayın Kılıcdaroğlu'na, birlikte mucadele ettiğimiz Millet İttifakı liderlerine ve belediye başkanlarına teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, ulkedeki sorunların gundemdeki yerini korumaya devam ettiğini, Gelecek Partisi olarak şahıs ve grup cıkarını değil, ulke cıkarını siyasetin merkezine aldıklarını, sorunların cozumu yonundeki cabalarını yapıcı muhalefet anlayışıyla surdureceklerini bildirdi.
Millet İttifakı'na destek verenlere seslenen Davutoğlu, "Asla umitsizliğe de olası tahriklere de kapılmayınız. Secim neticeleri bir iktidar değişimine yol acmamışsa da toplumun yarısı statukoya karşı değişim talebini acık bir şekilde ortaya koymuştur." dedi.
Davutoğlu, Millet İttifakı'nın siyasi tarih icindeki onemine ilk gunku gibi inandığını vurgulayarak, "Biz sadece altı lider olarak bir araya gelmedik, birbirini tanıma şansı olmayan kitleleri de ortak bir demokratik toplum hedefinde buluşturduk." değerlendirmesinde bulundu.