Volkan Konak'ın ardından sanatcı Onur Akın'ın da Almanya vizesi başvurusu retle sonuclandı. Akın, 35 yıllık sanat hayatı boyunca ilk defa vize alamadığını acıklayarak "Bu ulkenin sanatcılarının Avrupa kapılarında sığınmacı ve multeci muamelesi gormelerini reddediyor, bu durumdan ulkem adına uzuntu ve utanc duyuyorum!" dedi. Sanatcı Volkan Konak gecen hafta iki kez vize reddi aldığını duyurarak Almanya konserini iptal etmişti. Bugun de sanatcı Onur Akın, Almanya konsolosluğunun vize talebini reddettiğini duyurdu.
Akın, sosyal hesabından yaptığı paylaşımda 35 yıllık sanatcılık hayatında ilk defa vize alamadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"ULKEM ADINA UTANC DUYUYORUM!"
''Bugunleri de gorduk! 35 yıllık sanat hayatım boyunca dunyanın bircok ulkesinde defalarca konser yapmış, ozellikle Schengen ulkelerinden uzun soluklu vizeler almış ve hicbir sorun yaşamamış bir sanatcıyken Almanya konsolosluğundan ilk defa "ret" aldım.
Cumhuriyetimizin ikinci yuzyılına girerken bu ulkenin sanatcılarının Avrupa kapılarında sığınmacı ve multeci muamelesi gormelerini ret ediyorum. Bu durumdan ulkem adına uzuntu ve utanc duyuyorum!!!''