FETO/PDY soruşturması kapsamında polislik mesleğinden ihrac edilmiş sanığa, suc delillerini kararttığı gerekcesiyle 6 ay hapis cezası verildi Kastamonu Universitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam'ın 2012'de evinin onunde silahlı saldırı sonucu oldurulmesiyle ilgili yargılanan sanığa suc delillerini kararttığı gerekcesiyle 6 ay hapis cezası verildi.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya, "kasten oldurme" suclamasıyla tutuksuz yargılanan Murat T. ile Muhiddin Sağlam'ın eşi Hatice, cocukları Hediye, Muhammed Berk ve Seyfettin Sağlam katıldı.
Savcı mutalaasında sanık Murat T'ye "kasten oldurme" sucundan muebbet hapis cezası verilmesini talep etti.
Murat T. savunmasında, kovanların sonradan başkası tarafından cantasına konulduğunu iddia etti.
Cinayet olduğunda Ankara'da gorev yaptığını soyleyen Murat T, "Guvenlik kamerası goruntulerinin incelenmesini istiyorum. Ben, o tarihte Ankara'da calışıyordum. Kastamonu'da olmam mumkun değil. İddia makamı boş kovanlar uzerinden sanki ortada bir suc varmış gibi benim cezalandırılmamı istiyor. Bu kovanlar bana ait değil. Emniyette kovanların hepsi kayıt altındadır. Kovanlarda suc unsuru yoktur. Mahkemenin bana yardımcı olmasını istiyorum, olmazsa ben kendimin sucsuz olduğunu ispatlayamam. Ben hic tanımadığım bir kişiyi neden oldureyim, ben masumum, beraatımı talep ediyorum." dedi.
Mahkeme tarafından Murat T'ye suc delillerini karartma sucundan 6 ay hapis cezası verildi.
FETO/PDY soruşturması kapsamında 25 Temmuz 2016'da gozaltına alınan ve daha sonra meslekten ihrac edilen polis memuru Murat T'nin evinde yapılan aramada bir canta icinde silah kovanlarına rastlanmış, gecen yıl tamamlanan kriminal incelemede bunların Muhiddin Sağlam cinayetinde kullanılan silahtan cıkan kovanlarla eşleştiği belirlenmişti.
Bunun uzerine tutuklanan Murat T, 10 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.