Adana'da, FETO'nun sozde "bolge talebe mesulu" olduğu gerekcesiyle yargılanan sanığa, 7 yıl 6 ay hapis verildi. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık N.İ. ile avukatı hazır bulundu.
Esas hakkındaki mutalaasını acıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın FETO icerisinde sozde "bolge talebe mesulu" olarak gorev yaptığını, "mahrem imam"ların talimatıyla hareket ettiğini, sohbet toplantısı duzenlediğini, burs ve kurban bağışı adı altında soz konusu teror orgutu icin para topladığını ve orgut uyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle irtibatının bulunduğunu belirtti.
Savcı, sanığın orgutun gizli haberleşme programı "ByLock" ve kod isim kullandığını, orgut elebaşının talimatı sonrasında da Bank Asya hesabında olağan dışı artış yaşandığını ve FETO iltisakı gerekcesiyle kapatılan dernekte SGK kaydının bulunduğunu anlatarak, N.İ'nin "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan cezalandırılması yonunde goruş bildirdi.
Savunması alınan sanık N.İ, FETO uyesi olmadığını ve orgutsel konumu bulunmadığın ileri surerek, "FETO'ye ait evlerde kalmadım. ByLock programını telefonuma yuklemedim. Suclamaları kabul etmiyorum. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum." dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 7 yıl 6 ay hapis verilmesini kararlaştırdı.