Avrupa'nın Turk vatandaşlarına yaşattığı vize sıkıntısı başka bir boyuta ulaştı. İstanbul'da gorevli polis memuru, Schengen vizesi cıkmaması nedeniyle Almanya'daki duğunune katılamıyor. AB uyesi ulkelere Turk vatandaşlarının girişi icin gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler son donemde arttı. Posta gazetesinden Abdullah Karlıdağ'ın haberine gore vize başvurusu reddedilen ya da aylarca başvurusunun sonuclanmasını bekleyenler gun gectikce coğalıyor. Bu listeye son olarak Almanya'da duğunu olan bir polis memuru eklendi.
DUĞUN DAMATSIZ YAPILACAK
İstanbul Emniyet Mudurluğu bunyesinde gorevli polis memuru A.K.'nin en mutlu gunu, Almanya'nın vize engeline takıldı. Aylardır duğun hazırlıkları yapan A.K, Alman vatandaşı olan nişanlısı ile hayatlarını birleştirmek uzere Almanya'da yapacakları duğun torenine vize engeli nedeniyle katılamayacak. Polis memuru damat, asıl şoku ise aynı anda başvurdukları annesine vize verilmesi ile yaşadı.
"ANNEM GİTTİ, BEN GİDEMEDİM"
Yaşadıklarına anlam veremediğini belirten polis memuru A.K., "Aylar oncesinden başladığımız hazırlıklar cop oldu. Annemle birlikte gitmeyi planladığımız duğun toreni bensiz yapılacak. Almanya'ya annemle birlikte vize başvurusu yaptık. Almanya anneme vize verdi, bana ise vize cıkmadı. Sonrasında Yunanistan'dan VIP vize başvurusu yaptım duğunume 3 gun kala. Onun da reddedildiğini oğrendim. Annem torene katılmak icin Almanya'ya gitti ama ben gidemiyorum. Artık gitmek icin başka yol aramaktan da vazgectim" diyerek yaşadığı şaşkınlığı anlattı.
Kaynak: HaberGlobal