Bakan Nebati: Ucağın kalkış saatinde yaşanan gecikmenin şahsımla hicbir ilgisi kesinlikle yoktur Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati 'ucakta yaşanan rotar goruntusu' hakkında sosyal medyadan acıklama yaptı.
Bakan Nebati'nin acıklaması:
29 Mayıs 2023 Pazartesi gunu akşam saatlerinde, benim de yolcusu olarak yer aldığım Ankara-İstanbul ucağında yaşananlar, kamuoyuna tamamen carpıtılarak yansıtılmıştır. İki gundur konuyla ilgili manipulasyonun devam etmesi uzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek icin bir acıklama yapmak zaruri hale gelmiştir.
Oncelikle, ucağın kalkış saatinde yaşanan gecikmenin şahsımla hicbir ilgisi kesinlikle yoktur. Rotar yaşanmasının tek sebebi, diğer yolcularla birlikte bana da bildirilmiş olduğu uzere hava muhalefetidir. Kaldı ki ben ucakta yerimi aldıktan sonra bazı diğer yolcuların da binişlerini gercekleştirmeye devam ettikleri, kaydedilen goruntulerden acıkca anlaşılmaktadır.
Ucaktaki yerimi aldığım esnada, bir CHP milletvekilinin provokatif yonlendirmesi sebebiyle, millet iradesini icine sindirememiş bir grubun sozlu sataşmasına maruz kaldım. Gecikmenin sebebi hava muhalefeti olmasına rağmen, sanki benden kaynaklanıyormuş gibi bir algı yaratmaya calışarak olmadık suclamalarda bulundular. Bunun uzerine, bu şahıslara yaşanan rotarın sebebini ve milletimizin demokratik tercihlerini artık kabullenmeleri gerektiğini acık ve net bir şekilde hatırlattım. Bu hatırlatmayı da sadece bu birkac şahsa yonelik yaptım.
Asla unutulmamalıdır ki bizler, 21 yıldan bu yana milletimize efendilik taslamak şoyle dursun, tam tersine hizmetkar olmak, ulkemize asırlık eserler kazandırmak icin gece gunduz calışan bir siyaset anlayışının neferleriyiz. Bu sebepledir ki kotu niyetli hicbir algı operasyonu, milletimizle asla aramıza giremeyecek, kopmaz gonul koprulerimize asla zarar veremeyecektir. Bu durum, geride bıraktığımız secim sonuclarıyla da zaten milletimiz tarafından bir kez daha tescillenmiştir.
Sorumlu gazetecilik anlayışı ve basın ahlakıyla hicbir şekilde bağdaşmayan, tamamen bir algı operasyonundan ibaret bu cirkin carpıtmaları milletimizin takdirine bırakıyor, bu malum cevreleri, yalanlar uzerine asla siyaset inşa edilemeyeceği gerceğini artık kabullenmeye davet ediyorum.
Nebati ucakta yolcularla tartıştı: Hazmedin kardeşim 29 Mayıs 2023 Pazartesi gunu akşam saatlerinde, benim de yolcusu olarak yer aldığım Ankara-İstanbul ucağında yaşananlar, kamuoyuna tamamen carpıtılarak yansıtılmıştır. İki gundur konuyla ilgili manipulasyonun devam etmesi uzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek icin bir acıklama.
Dr.Nureddin NEBATİ🇹🇷 (@NureddinNebati) May 31, 2023