Ataşehir'de oto yıkama işi yapan ve gectiğimiz Cumartesi gunu ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 36 yaşındaki Metin Ureyil'in cesedi yaklaşık 900 bin lira borc aldığı iddia edilen arkadaşı M.A.İ.'nin işyerinin tuvaletinde bulundu. Calışma başlatan polis, 2 şupheliyi gozaltına aldı. Gozaltına alınan şuphelilerden birisinin M.A.İ.'nin başka bir dukkanında calışan işcisi ve aynı zamanda kız arkadaşının babası İhsan A. olduğu oğrenildi. İki şupheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nde oto yıkama işi yapan Metin Ureyil 27 Mayıs Cumartesi gunu sabah cıktığı evine bir daha donmedi. Ureyil'in yakınları hemen polise gidip Kayıp Şahıslar Buro Amirliğine kayıp başvurusunda bulundu. Konuyla ilgili calışma başlatan ekipler incelenen kamera goruntulerinden Ureyil'in kaybolduğu gun oğlen saatlerinde dukkanından cıkıp bir araca bindiğini o aracla uzaklaştığını tespit etti. Yapılan incelemelerde aracın M.A.İ.'ye ait olduğu belirlendi. Calışmalarını derinleştiren ekipler şuphelinin Uskudar Cumhuriyet Mahallesi Deniz sokakta bulunan iş yerinin tuvaletinde cuval icerisinde bir ceset buldu. Kayıp Ureyil'e ait olduğu tespit edilen cesedin başından bir kurşunla oldurulup cuvala konulduğu belirlendi.
Kan izlerini temizleyip cuvala koymuşlar
Kayıp olayının cinayete donmesinin ardından olayı devralan Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği ekipleri şupheliyi yakalamak icin calışma başlattı. İki şupheliyi gozaltına aldı. Ekipler ilk olarak şuphelinin iş yerinde calışan ve aynı zamanda kız arkadaşının da babası olan İhsan A.'yı gozaltına aldı. Gozaltına alınan şupheli ifadesinde; "M.A.İ. Pazar gunu sabah beni arayıp dukkanlardan birini devredeceğim temizlememiz lazım. Seni almaya geliyorum dedi. Bir sure sonra yanıma gelip aldı. Aracla giderken bir yerden bana temizlik malzemesi ve cuval aldırdı. İşyerine gittiğimizde cesedi gordum. Beni tehdit ettiği icin ona yardım etmek zorunda kaldım" dediği iddia edildi.
"Moralim bozuk kafa dağıtalım"
Cinayet Buro ekiplerince gozaltına alınan Şevket A.'nın ise şuphelinin kacmasına yardım ettiği one suruldu. İfadesinde; "M.A.İ. beni arayıp canım sıkkın biraz kafa dağıtalım gezelim dedi. Bende tamam dedim sonra Trabzon'a gittik. Ben ertesi gun dondum. Olaydan haberim yoktu" dediği one suruldu.
900 bin liralık borc iddiası
Cinayet Buro dedektiflerince yapılan calışmada olayın sebebine dair detaylarda ortaya cıktı. İddiaya gore M.A.İ. ile Metin Ureyil arasında 900 bin liralık alacak verecek meselesi oluğu olay gunu M.A.İ.'nin Ureyil'i alıp işyerine goturduğu oğrenildi. M.A.İ.'nin burada Ureyil'i oldurdukten bir gun sonra calışanı İhsan A.'yı yanına cağırıp etrafı temizlettiği ve cesedi cuvala koyup bodrum kattaki tuvalete attıkları tespit edildi.
2 şupheli adliyeye sevk oldu
Konuyla ilgili gozaltına alınan iki şupheli Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cinayet Buro Ekiplerinin olayla ilgili calışması devam ederken firari şupheli M.A.İ. ise her yerde aranıyor.