Sosyal Medya ve Dijital Guvenlik Eğitim Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan:- "Sosyal medya, dijital oyunlar gibi alanlardan biraz uzaklaşarak kendilerini sınava donuk motive etmelerini cok onemsiyorum" Sosyal Medya ve Dijital Guvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Yuksekoğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan oğrencilere sosyal medyadan uzak durmalarını tavsiye etti.
Gaziantep'te bir calıştaya katılan Eraslan, bu hafta sonu sınava girecek oğrenciler icin ceşitli tavsiyelerde bulundu.
Oğrencilere başarı dileyen Eraslan, "Oncelikle oğrencilerimizin eksik olduğu yerleri belirleyip buna donuk olarak eksik giderme yoluna gitmeleri gerekmekte. Bildikleri, net yaptıkları konulardan ziyade eksikleri tamamlamak cok değerli." diye konuştu.
- "Sınav detoksu oneriyorum"
Oğrencilere sınava oncesinde dijital alanlardan uzak durma tavsiyesinde bulunan Eraslan, şunları aktardı:
"Sosyal medya, dijital oyunlar gibi alanlardan biraz uzaklaşarak kendilerini sınava donuk motive etmelerini cok onemsiyorum. Ozellikle sosyal medyadaki paylaşımlar ya da arkadaş gruplarından gelecek paylaşımlar cocukların morallerini bozabiliyor. İşte 'bu sene cok zor cıkacakmış', 'bu sene sınavda sorular yoğunluklu olarak şuradan cıkacak, buradan cıkmayacak' gibi ifade cocukların moralini bozar. Biraz detoks oneriyorum, sınav detoksu. Ayrıca cok onemli olarak bu surecte cıkan sınav sorularını onemsiyorum. Ben de yirmi beş yıldır bu işleri anlatan bir oğretim uyesiyim. Mutlaka cocuklarımızın surec icerisinde cıkmış sınav sorularına bakmaları gerekmekte. Tabii depremle beraber yeni uygulamalar ortaya cıktı. Buna donuk olarak hazırlandılar ve bu surecte mutlaka eksik kaldıkları yerleri tamamlayıp sınav gununden bir gun once de dinlenerek kendilerini sınava hazırlayarak sureclerine katılmalarını oneriyorum."