Karabuk'te hastanenin temizlik calışanı, hasta yakını tarafından darbedildiği iddiasıyla emniyete başvurdu. Karabuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlik gorevlisi Tuğba Karakaş, hastasını getiren başka bir ilde gorevli hemşire tarafından sacından tutulup yere duşurulduğunu one surerek şikayette bulundu.
Oz Sağlık-İş Sendikası Karabuk Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, olaya ilişkin hastane onunde basın acıklaması yaptı.
Ekemen, noroloji servisinde gorev yapan Tuğba Karakaş'ın hasta sevki sırasında asansor onunde bir hasta yakını tarafından darbedildiğini, saldırıya uğradığını ve sozlu olarak taciz edildiğini ifade etti.
Olayın kendilerini derinden uzduğunu dile getiren Ekemen, "Yaşanan sağlıkta şiddet olayının faili başka sağlık calışanı. Hep birlikte kenetlendik ve bu olayı kınıyoruz." dedi.
Ekemen, buyuk fedakarlıklarla şifa dağıtmaya calışan hemşirelere sonsuz saygı duyduklarını anlatarak, "Hemşire sıfatı ile şifa dağıtan bu arkadaşın hasta yakını sıfatı ile bu hale gelmiş olmasının, bir başka sağlık calışanına saldırmasının artık akılla, irfanla yapılacak bir acıklamasının olmadığını duşunuyoruz." diye konuştu.
Sendika olarak hadisenin ilk anından itibaren uyeleri Karakaş'ın yanında olduklarını soyleyen Ekemen, "Saldırganın işlediği sucun cezasını alması icin Oz Sağlık-İş olarak olayın arkasını bırakmayacağız. Darbedilen arkadaşımıza acil şifalar diliyor, bir daha bu olayların yaşanmaması icin uygulanabilir, gercekci ve suca ozendirici olmayan tedbirlerin bir an once alınması konusunda yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz." ifadesini kullandı.
Karakaş da gazetecilere yaptığı acıklamada, hasta yakınının ilk geldiğinden itibaren sıkıntı cıkardığını one surerek, "Hastasını yoğun bakıma indireceğimiz icin hırcınlıklar yaptı. Asansorden cıktıktan sonra ameliyathanenin onunde arkamdan sacımdan tutarak yere yatırdı. Sonrasını hatırlamıyorum zaten. Şikayetci oldum." şeklinde konuştu.