Bolu'nun Gerede ilcesinde, 2021 yılının aralık ayında başına odunlu vurarak eşini olduren Muruvet Ozalp (54), cinayetin yaşandığı yerde ve eşini dere yatağına attığı bolgede kendisine yaptırılan keşifte olayı anlattı. Muruvet Ozalp, "Akşam saat 20.00'den sabah saat 04.00'e kadar beni darbetti. Beni oldureceğini duşundum, sobanın yanındaki odunla kafasına vurdum. Sabah evden cıkartıp plastik cadıra sarıp el arabasına koyarak dere kenarına kadar goturdum. Cesedi metrelerce uzaktaki dere yatağına taşırken kimseden de yardım almadım" dedi. Bolu'da eşini oldurdukten sonra dere kenarına attığı iddiasıyla hakkında dava acılan kadının yargılanması kapsamında olayın gercekleştiği koyde keşif yapıldı.
Tutuklu bulunduğu cezaevinden jandarmanın guvenlik onlemleri altında Gerede ilcesine bağlı Hacılar koyune keşif icin getirilen sanık Muruvet O, olay gunu yaşadıklarını uygulamalı olarak mahkeme heyetine aktardı.
Muruvet O, 25 yıllık evliliği boyunca eşinden şiddet gorduğunu dile getirerek, olay gunu de eşi tarafından saatlerce darbedildiğini ifade etti.
Gecenin ilerleyen saatlerinde eşinin kendisine silah doğrultması uzerine sobanın yanındaki bir odunla kocasının boynuna vurduğunu anlatan tutuklu sanık, "Sabah saat 7. sıralarında eşimi merdivenlerden indirerek bir cadır icinde el arabasına koydum. El arabasını tarlalardan dere kenarına goturdum. Daha sonra eşimi cadırın icinden cıkartarak dereye attım." ifadesini kullandı.
Muruvet O. olayı gercekleştirdiği esnada kimseden yardım almadığını da sozlerine ekledi. Muruvet O'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi icin Adli Tıp Kurumuna sevk edildiği oğrenildi.
Duruşma, 14 Eylul'de Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulmeye devam edecek.
Gerede ilcesine bağlı Hacılar koyunde 28 Aralık 2021'de kaybolan inşaat işcisi Metin O'nun (59) 31 Aralık'ta dere kenarında cesedi bulunmuştu.
Metin O'nun evindeki incelemelerde bir tahtada kan bulunmuş, cinayeti işlediği iddiasıyla gozaltına alınan eşi Muruvet O. tutuklanmıştı.